x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ungurii, furioși că Serviciul Meteo le-a stricat ziua națională

Ungurii, furioși că Serviciul Meteo le-a stricat ziua națională

24 Aug 2022   •   07:40
Ungurii, furioși că Serviciul Meteo le-a stricat ziua națională

Guvernul de la Budapesta pregătise de Sfântul Ștefan, ziua națională a Ungariei, „cel mai mare foc de artificii din Europa”. 40.000 de artificii erau gata să fie lansate din 240 de puncte de-a lungul unei porțiuni de 5 kilometri a Dunării, într-un spectacol la care erau așteptate două milioane de persoane.

 

Dar, cu șapte ore înaintea evenimentului, autoritățile au anulat totul, în urma avertismentelor Serviciul Național de Meteorologie. 

Din păcate pentru meteorologi, vremea a rămas calmă în capitală. Furtuna prezisă de ei și-a schimbat direcția și a lovit în schimb părți din estul Ungariei, ratând cu totul Budapesta. 

Serviciul a postat scuze publice pe pagina sa de Facebook, explicând că rezultatul „cel mai puțin probabil” s-a întâmplat și că incertitudinea face parte din prognoza meteo. Dar era prea tarziu, scrie BBC. Ministrul inovației Laszlo Palkovics i-a demis pe șefii Serviciului, cu efect imediat.


 

Susținătorii guvernului și-au exprimat furia față de această eroare, în schimb, aproape 100.000 de oameni au semnat o petiție, cerând anularea artificiilor în timp de război în Ucraina vecină și austeritate acasă.

 

Ziua Ungariei va fi sărăbătorită cu artificii sâmbătă, cu o săptămână întârziere.

×