x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Ce spune Emmanuel Macron despre incidentul din Franța

UPDATE Ce spune Emmanuel Macron despre incidentul din Franța

09 Iun 2021   •   09:10
UPDATE Ce spune Emmanuel Macron despre incidentul din Franța

Preşedintele Emmanuel Macron s-a arătat echilibrat în privința incidentului neplăcut de ieri, când a primit o palmă de la o persoană, și a spus că este vorba despre "fapte izolate", comise de "indivizi ultraviolenţi" care nu trebuie "să acapareze dezbaterea publică", scrie AFP.

"Nu aş vrea ca indivizi izolaţi sau extremiști să poată, într-un fel, să ne facă să uităm de restul", a declarat acesta, într-un interviu pentru cotidianul Le Dauphine.

El a fost agresat de către un bărbat în timpul vizitei sale la Tain-l'Hermitage, departamentul Drôme. Gărzile de corp au intervenit prompt şi două persoane au fost arestate.

În imaginile apărute pe  Twitter, Macron se vede cum se apropie de un grup de persoane aflate în spatele unui gard pentru a saluta oamenii. Când a întins mâna unui bărbat din mulţime, acesta l-a apucat de antebraţ şi l-a lovit pe obraz. Chiar înainte de incident, se aude strigătul de război regalist "Montjoie Saint Denis!", precum şi "Jos macronismul!".

Bărbatul care a încercat să-l lovească pe preşedinte şi o altă persoană sunt audiaţi de brigada de jandarmi Tain-L'Hermitage.

UPDATE1 Marine Le Pen, unul dintre liderii opoziţiei din Franţa, a condamnat vehement agresiunea care l-a vizat pe preşedintele Emmanuel Macron, catalogând incidentul drept "inadmisibil".

"Este inadmisibil să fie atacat fizic preşedintele Republicii. Eu sunt principala opozantă a lui Emmanuel Macron, dar este preşedinte. Îl putem combate politic, dar nu putem îngădui nici cea mai mică violenţă la adresa lui. Chiar dacă dezbaterile politice pot fi dure, nu trebuie în niciun caz să tolerăm violenţa fizică. Condamn ferm agresiunea fizică intolerabilă care l-a vizat pe preşedintele Republicii", a afirmat Marine Le Pen, pe Twitter.

Ea este liderul formaţiunii de extremă-dreapta Mobilizarea Naţională.

Mediafax

ȘTIRE INIȚIALĂ Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a fost agresat de un individ, în cursul unei deplasări, iar agenţii serviciilor de securitate au anunţat reţinerea a doi suspecţi după incident.

Incidentul a avut loc în timpul unei vizite pe care Emmanuel Macron a efectuat-o în localitatea Tain-l'Hermitage, situată în regiunea Drôme, în sud-estul Franţei.

Un individ a părut să îl pălmuiască pe Emmanuel Macron în timp ce preşedintele dădea mâna cu el.

Palatul Elysée a comunicat că Emmanuel Macron a fost vizat de o "tentativă de pălmuire", sugerând că preşedintele a reuşit să se ferească de agresiune, potrivit cotidianului Le Parisien. Agenţii de securitate au intervenit imediat pentru protejarea preşedintelui Franţei.

Doi suspecţi au fost reţinuţi după incident, au declarat surse citate de postul BFMTV.

Autorităţile franceze încearcă să afle motivul agresiunii.

Emmanuel Macron se află în a doua etapă a unui "tur al Franţei", un turneu care are rolul de a "lua pulsul ţării", conform Palatului Elysée. Opoziţia consideră că este un turneu electoral, înainte cu două săptămâni de alegerile regionale şi la mai puţin de un an de scrutinul prezidenţial.

Mediafax

Mediafax

×
Subiecte în articol: franta emmanuel macron