x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Germania impune restricții în timpul Sărbătorilor Pascale

UPDATE Germania impune restricții în timpul Sărbătorilor Pascale

23 Mar 2021   •   10:56
UPDATE Germania impune restricții în timpul Sărbătorilor Pascale
Sursa foto: Hepta

Autoritățile dn Germania au decis obligativitatea prezentării testelor PCR negative la intrarea în țară pentru toți turiștii, indiferent din ce regiuni vin, scrie EFE.

Cancelarul Angela Merkel şi liderii regionali au luat decizia în contextul celui de-al treilea val al pandemiei și al polemicii iscate de vacanţa de Paşte în Mallorca, numărul celor care vor să călătorească în această zonă crescând semnificativ după ce autorităţile germane au scos Insulele Baleare de pe lista regunilor de risc.
"Descurajăm orice călătorie în exterior, în general orice călătorie dacă nu este strict necesară", a declarat Merkel.

Guvernul german a contactat companiile aeriene din ţară, astfel încât toţi călătorii care se întorc din vacanţa de Paşte să facă un test înainte de zborul de întoarcere.
În Mallorca există complexuri turistice deschise dar guvernul Insulelor Baleare a modificat restricţiile şi ar putea să o facă din nou în următoarele zile.

În data de 12 martie, autorităţile germane au scos Insulele Baleare de pe lista zonelor de risc, împreună cu alte cinci comunităţi autonome spaniole, ceea ce a dus la o creştere explozivă a cererii de bilete de avion şi de oferte de cazare în aceste insule pentru vacanţa de Paşte.

ȘTIRE INIȚIALĂ Autoritățile de la Berlin vor impune restricții în timpul Sărbătorilor Pascale pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Acestea vor fi menținute în perioada 1-5 aprile, a anunțat cancelarul german, Angela Merkel, citată de AFP.

Astfel, vor fi interzise adunările și mesele în aer liber. Doar magazinele alimentare vor putea deschide pe 3 aprilie.
Limitarea reuniunilor private și închiderea unităților culturale şi de agrement au fost prelungite până la 18 aprilie.

"Situaţia este gravă. Numărul de cazuri creşte exponenţial, iar paturile de la terapie intensivă se umplu din nou", a avertizat Merkel. 

Al treilea val al pandemiei este provocat de tulpina britancă a virusului.

Totodată, cancelarul german a exclus izolarea populației, chiar și la nivel local, și închiderea școlilor. Cursurile s-au desfășurat online în perioada decembrie-februarie și mulți elevi merg la școală, în prezent, doar o zi-două pe săptămână.

Campania de vaccinare este în plină desfășurare dar întâmpină întărzieri.

Rata de incidenţă a ajuns la 107,3 infectări la 100.000 de persoane.

×
Subiecte în articol: germania restricţii