x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Tragedie în India. Șeful Statului Major al Apărării din India s-a prăbușit cu elicopterul. Ce s-a întâmplat cu membrii echipajului

UPDATE Tragedie în India. Șeful Statului Major al Apărării din India s-a prăbușit cu elicopterul. Ce s-a întâmplat cu membrii echipajului

08 Dec 2021   •   16:41
UPDATE Tragedie în India. Șeful Statului Major al Apărării din India s-a prăbușit cu elicopterul. Ce s-a întâmplat cu membrii echipajului

După prăbușirea șefului Statului Major al Apărării din India cu un elicopter, acesta a decedat, transmit forțele aeriene din această țară. În accident au mai murit soția sa și alte 11 persoane. Tragedia s-a produs în statul Tamil Nadu din sudul Indiei.

Rawat avea 63 de ani și era un apropiat al premierului Narendra Modi. Totodată, a fost primul şef al Statului Major al armatei indiene, această funcție fiind creată abia în 2019. 

Elicopterul Mi-17 era de producție rusească. Cauzele prăbușirii sunt încă necunoscute. Incidentul s-a produs în timpul coborârii în vederea aterizării. 

Singurul supravieţuitor al accidentului este un căpitan din cadrul Defence Services Staff College (DSSC), o instituţie de formare din domeniul apărării, unde generalul urma să țină un discurs. Acesta a fost transportat la un spital militar din apropiere.

Armata anunță deschiderea unei anchete pentru determinarea cauzelor accidentului însă aceste tragedii au loc frecvent în India. 

ȘTIRE INIȚIALĂ Șeful Statului Major al Apărării din India, generalul Bipin Rawat, s-a prăbușit, miercuri, cu elicopterul în Tamil Nadu. Patru persoane și-au pierdut viața.

Elicopterul IAF Mi-17V5 avea 14 persoane la bord, printre care și generalul Bipin Rawat, împreună cu soția sa. Aparatul de zbor s-a prăbușit în Tamil Nadu, potrivit indianexpress.com.

„Un elicopter IAF Mi-17V5, cu generalul Bipin Rawat la bord, a avut un accident astăzi (miercuri - n.r.) în apropiere de Coonoor, Tamil Nadu. A fost dispusă o anchetă pentru a stabili cauza accidentului”, au postat pe Twitter Forțele Aeriene Indiene.

Ministrul Apărării Rajnath Singh l-a informat pe prim-ministrul Narendra Modi despre evoluția anchetei și va transmite și Parlamentului date despre incident.

Potrivit oficialilor de rang înalt din Tamil Nadu, citați de outlookindia.com, patru pasageri din elicopter au fost găsiți morți, dar se așteaptă o nouă confirmare.

 

×
Subiecte în articol: india elicopter