x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uraganul Matthew a făcut aproape 900 de victime în Haiti

Uraganul Matthew a făcut aproape 900 de victime în Haiti

08 Oct 2016   •   08:40
Uraganul Matthew a făcut aproape 900 de victime în Haiti

Uraganul Matthew a ucis aproape 900 de oameni în Haiti şi a lăsat zeci de mii de persoane fără adăpost, înainte de a ajunge pe coasta atlantică a Floridei, vineri, conform unui material publicat sâmbătă de Reuters.

Bilanţul victimelor din Haiti a ajuns vineri la cel puţin 877, pe măsură ce informaţiile privind victimele din regiunile izolate de trecerea furtunii au putut fi centralizate de autorităţi. Uraganul a lovit Haiti marţi, cu vânturi de până la 235 km/h şi ploi torenţiale. Aproximativ 61.500 de haitieni s-au refugiat în adăposturi. Cel puţin trei localităţi din regiunea de coastă de vest au anunţat fiecare zeci de victime. Primarul satului Chantal, din regiune, a anunţat moartea a 86 de persoane după ce copaci smulşi din rădăcini de furtună s-au prăbuşit peste case. Alte 20 de persoane din Chantal sunt date dispărute.

Statele Unite ale Americii au trimis vineri o navă militară de transport, USS Mesa Verde, cu 300 de soldaţi la bord, pentru a se alătura operaţiunilor de asistenţă oferite populaţiei după trecerea puternicului uragan Matthew de cei aproximativ 250 de militari şi 9 elicoptere americane care se află deja în Haiti. Nava dispune de echipamente pentru îndepărtarea dărâmăturilor - elicoptere grele şi buldozere - dar şi de cisterne pentru a livra apă proaspătă pentru populaţie şi de două blocuri operatorii pentru răniţi.

Alte două nave militare americane se află în zonă şi pot interveni în caz de nevoie: portavionul USS George Washington şi nava-spital USNS Comfort.

MATTHEW HURRICANE HITS JAMAICA 2016

Matthew este cea mai puternică furtună care a lovit coasta de est a SUA după uraganul Sandy, din urmă cu patru ani. În faţa pericolului reprezentat de uraganul Matthew, autorităţile americane au hotărât să declanşeze evacuări în masă de-a lungul zonelor de coastă din Florida şi Georgia până în Carolina de Sud şi de Nord. Preşedintele american Barack Obama i-a îndemnat pe oameni să urmeze instrucţiunile pentru propria siguranţă formulate de autorităţi. Bilanţul victimelor din Florida este de 4, conform Reuters. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: uragan matthew