x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uraganul Ophelia: Avertismente de vânt puternic în Anglia, Irlanda și Scoția pentru luni și marți

Uraganul Ophelia: Avertismente de vânt puternic în Anglia, Irlanda și Scoția pentru luni și marți

15 Oct 2017   •   17:00
Uraganul Ophelia: Avertismente de vânt puternic în Anglia, Irlanda și Scoția pentru luni și marți

Ophelia, cea de-a 10-a furtună din acest sezon care se transformă în uragan în Oceanul Atlantic, este de aşteptat să menţină vânturi puternice pe măsură ce se apropie de Irlanda zilele următoare, a anunţat sâmbătă Centrul naţional pentru uragane al Statelor Unite. 

Met Office, biroul naţional de prognoză din Marea Britanie, a emis avertismente de vânt pentru părţi din Anglia, Irlanda şi Scoţia pentru luni şi marţi, precizând că ar putea fi afectate serviciile de transport şi s-ar putea produce înreruperi de electricitate, informează agenţia germană de presă DPA. 

Conform centrului american pentru uragane, duminică la ora 03:00 GMT, uraganul Ophelia era de categoria 3 (din 5), cu vânturi maxime susţinute de 185 kilometri pe oră. Furtuna era localizată la aproape 500 de ani kilometri est de arhipelagul portughez Azore şi se îndrepta spre nord-est cu 44 km/h. 

Joi, când Ophelia a devenit uragan, sezonul din Atlantic a înregistrat un record cu cele mai multe furtuni consecutive care s-au transformat în uragan. Ultima dată când atât de multe furtuni din Atlantic au devenit uragane a fost în 1893. 

Actualul sezon de uragane a cunoscut o serie de furtuni puternice, distructive care au făcut ravagii în Caraibe şi în statele americane Texas şi Florida.

AGERPRES

×