x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UTILE: AU INCEPUT INSCRIERILE LA LOTERIA VIZELOR

UTILE: AU INCEPUT INSCRIERILE LA LOTERIA VIZELOR

09 Noi 2004   •   00:00

Romanii care vor sa plece sa-si traiasca visul american in 2006 pot sa se inscrie, incepand de vinerea trecuta si pana la inceputul lui ianuarie 2005, la Loteria Vizelor.

Doar ca de anul acesta romanii nu mai pot sa trimita formularele prin posta, pentru ca Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii nu le mai accepta. Toti solicitantii care se inscriu in programul de imigrare "Diversity Visa" (DV) trebuie sa completeze un formular electronic pe pagina de Internet www.dvlottery. state.gov .

Aceasta pentru ca Departamentul de Stat implementeaza noul sistem electronic in scopul de a face procesul mai putin predispus la frauda, mai putin vulnerabil la folosirea lui de catre persoane care pot ameninta securitatea Statelor Unite.

PROCEDURI. Programul pune la dispozitie vize de resedinta permanenta persoanelor care indeplinesc cerintele de calificare si care au noroc. Solicitantii de vize DV sunt selectionati printr-o tragere la sorti efectuata de un computer. Vizele sunt distribuite pe sase regiuni geografice, cu un numar mai mare de vize acordat regiunilor cu o rata de imigrare mai redusa si cu neacordarea nici unei vize tarilor care au trimis mai mult de 50.000 de imigranti catre SUA in ultimii cinci ani. Nici o tara nu poate primi intr-un an mai mult de 7% din numarul de vize disponibile.

CONDITII. Un participant poate trimite doar o singura data inregistrarea la www.dvlottery.state.gov Departamentul de Stat trimite participantilor la programul DV un mesaj de confirmare electronic la primirea unui Formular de Participare Electronic. Inregistrarea de participare va fi descalificata daca nu sunt atasate toate fotografiile cerute: fotografiile separate si recente ale aplicantului si ale sotiei/sotului si ale fiecarui copil. Fotografiile digitale trebuie trimise o data cu formularul de inscriere. Fisierul cu fotografia digitala trebuie sa fie in formatul JPEG (extensia fisierului: jpg).

Imaginea trebuie sa fie color sau in tonuri de gri. Imaginile monocrome nu sunt acceptate.

Persoana din fotografie trebuie sa priveasca obiectivul in fata; capul persoanei fotografiate nu trebuie sa fie inclinat si trebuie sa acopere 50% din suprafata fotografiei. Fotografia trebuie sa aiba un fundal neutru, deschis la culoare. (Ana-Maria Luca)
×
Subiecte în articol: diaspora