x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UTILE: concurs de predare a limbii romane in Elvetia

UTILE: concurs de predare a limbii romane in Elvetia

09 Feb 2005   •   00:00

10 FEBRUARIE 2005
RO-Chance, platforma de competente pentru Romania in Elvetia, a lansat Concursul literar "Mihai Gafencu" pentru predarea limbii romane in strainatate, informeaza Romanian Global News.
CONCURS. Cei care vor sa predea limba romana strainilor trebuie sa compuna exercitii
Concursul se adreseaza tuturor romanilor care dovedesc ca "poseda calitati adecvate de exprimare in limba romana". Competitia se va desfasura pe doua sectiuni: sectiunea de exercitii pentru invatarea limbii romane si sectiunea de repovestire. Participantilor li se permite sa trimita materiale pentru ambele sectiuni.

PREMII. Premiul I consta in acordarea sumei de 200 de euro, o calatorie de stagiu de predare sau creatie de doua saptamani in Elvetia, publicarea in exclusivitate a materialului in Compendiul de exercitii si texte literare RO-Chance si drepturi de autor sau coautor.

Premiul II: 150 de euro, publicarea in exclusivitate a materialului in Compendiul de exercitii si texte literare RO-Chance, iar premiul III, 100 de euro si publicarea in exclusivitate a materialului in Compendiul de exercitii si texte literare RO-Chance.

SECTIUNEA DE EXERCITII. Se vor compune teste pentru invatarea structurilor gramaticale si de expresie a limbii romane, tinand cont de publicul-tinta, adica straini care doresc sa invete limba romana altfel decat dintr-o perspectiva academica.

Concurentul trebuie sa indice in titlul exercitiului partea de vorbire sau de propozitie cu care se va lucra. Fiecare concurent trebuie sa compuna maximum 15 exercitii pe structura si minimum 3. O atentie deosebita trebuie sa acorde locutiunilor adverbiale si prepozitionale. Exercitiile vor fi trimise prin e-mail, scrise la 2 randuri si jumatate la info@rochance.org pana la data de 1 mai 2005. Toate persoanele vor primi confirmarea de primire, se arata in anuntul concursului pe site-ul www.rochance.org

SECTIUNEA DE REPOVESTIRE. Concurentii trebuie sa repovesteasca, fara regionalisme, arhaisme sau neologisme, texte din literatura clasica romaneasca, din literatura contemporana romaneasca, din creatia proprie sau traduceri.

Textele nu trebuie sa fie mai lungi de 300 de randuri, scrise la un interval de 2 randuri si jumatate. Ca si in cazul sectiunii de exercitii, textele trebuie trimise in varianta electronica, la adresa de mail info@rochance.org. (Anca Alexe)
×
Subiecte în articol: diaspora exercitii