x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UTILE: GRECIA ISI REGANDESTE ATITUDINEA FATA DE IMIGRANTI

UTILE: GRECIA ISI REGANDESTE ATITUDINEA FATA DE IMIGRANTI

06 Dec 2004   •   00:00

7 DECEMBRIE 2004
Guvernul elen trebuie sa-si revada politicile in ceea ce priveste imigrantii, scrie publicatia Kathimerini.
NUMARATOARE. In Grecia, tara cu cei mai multi imigranti din UE, traiesc aproximativ 60.000 de romani, cei mai multi la Atena si Salonic
Aceasta dupa ce noile cifre ale Ministerului de Interne arata ca majoritatea imigrantilor din Grecia nu au actele in regula. Grecia gazduieste un numar incert de imigranti, apreciat de autoritati undeva intre 900.000 si 1,2 milioane. In Republica Elena se afla, conform extimarilor oficiale, aproximativ 20.000 de romani, concentrati in zona Atenei si a Salonicului. Neoficial, romanii sunt de trei ori mai multi.

SEMNE DE REORIENTARE. Guvernul a avut doua tentative de legalizare a imigrantilor. Ambele nereusite, scrie publicatia greceasca. Reprezentanti ai Ministerului grec de Interne au spus ziaristilor de la Kathimerini ca imigrantii ar putea fi divizati in cateva subcategorii, precum muncitori sezonieri, pentru a fi inregistrati mai eficient in bazele de date si a li se usura demersurile de legalizare.

Grecia are cel mai mare numar de imigranti din toate tarile Uniunii Europene. Cercetarile arata ca pana acum Grecia a primit imigranti din 27 de tari. Mai mult de jumatate provin din tarile din fostul bloc comunist: albanezi, bulgari, romani, georgieni, rusi si ucraineni. Desi imigrantii fara acte nu-si inregistreaza copiii, 150.000 de copii ai imigrantilor merg la scoala, arata statisticile. (Ana-Maria Luca)

×
Subiecte în articol: diaspora grecia