x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UTILE: UNDE VOTEAZA ROMANII DIN STRAINATATE

UTILE: UNDE VOTEAZA ROMANII DIN STRAINATATE

22 Noi 2004   •   00:00

23 NOIEMBRIE 2004
Duminica viitoare, pe 28 noiembrie, romanii care se afla in afara granitelor tarii vor merge sa-si voteze presedintele si Parlamentul. Ei reprezinta 10% din romanii cu drept de vot, conform site-ului www.voteaza.org, al campaniei romanilor de pretutindeni care vor sa-si convinga concetatenii sa mearga la vot. La sectiile de votare organizate pentru ei, romanii pot vota in baza pasaportului turistic, pasaportului de serviciu, diplomatic sau a unui act de identitate romanesc care trebuie sa fie valabil, fie ca este vorba de carte de identitate, buletin de identitate sau carte de alegator.

ELVETIA. Ministerul roman de externe a organizat doua sectii de votare: la Ambasada Romaniei de la Berna, sectia consulara, Brunnadernstrasse 20, si la sediul Misiunii Permanente a Romaniei la ONU de la Geneva, 6, Chemin de la Perriere. Romanii din Elvetia, dupa ce au votat, se vor intalni la un mic, o sarma si o bere, conform www.voteaza.org. Cei de la Berna isi vor discuta optiunile politice la un pahar cu vin romanesc si niste mici la Caf... Treff, Gerechtigkeitgasse 12, Berna, orasul vechi. In Geneva, romanii vor merge la restaurantul Balcan, Eaux Vives 9. Sarmalele si micii nu vor lipsi din meniul zilei, meniu realizat si de angajatii de origine romana ai restaurantului. La intalnirea din Geneva va participa si un grup de romani din Franta, din zona Grenoble, care va veni sa voteze in Geneva. Mai multe amanunte pot fi gasite pe site-ul casei Romanilor din Elvetia, www.casa-romanilor.ch.

MAREA BRITANIE. Romanii din Marea Britanie vor trebui sa se deplaseze la Londra daca vor sa-si exercite dreptul de vot. Sectia de votare va fi deschisa doar la Ambasada Romaniei de la Londra, 1 Belgrave Square. Pentru intrebari, ei pot suna la telefon: 020 7376 0683.

PORTUGALIA. Romanii care sunt stabiliti in Portugalia sau sunt plecati cu treburi acolo tocmai de ziua alegerilor au ocazia sa puna stampilele pe buletinele de vot romanesti in trei locatii. Prima este Ambasada Romaniei de la Lisabona, Rua de Sao Caetano a Lapa 5, a doua este Consulatul Onorific al Romaniei de la Faro, Rua de Santa Antonio no. 68, iar a treia este Consulatul Onorific de la Porto, Rua do Campo Alegre 1306-4 S/407.

×
Subiecte în articol: diaspora romănii