x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Varianta unui atac terorist în cazul catastrofei aviatice din Sinai devine o ipoteză posibilă

Varianta unui atac terorist în cazul catastrofei aviatice din Sinai devine o ipoteză posibilă

08 Noi 2015   •   13:41
Varianta unui atac terorist în cazul catastrofei aviatice din Sinai devine o ipoteză posibilă

Premierul francez Manuel Valls a declarat că 'nu trebuie exclusă nici o ipoteză' în cazul prăbuşirii avionului rus în Sinai, săptămâna trecută, cea a unui atentat fiind luată foarte în serios, relatează AFP.

'Nu trebuie exclusă nici o ipoteză, dar desigur cea a unui atentat este luată foarte în serios', a declarat premierul într-un interviu.

''Nicio concluzie' nu a putut fi trasă încă în legătură cu originea dezintegrării în aer a avionului rus Airbus A321 implicat în tragedia de acum o săptămână din peninsula egipteană Sinai şi soldată cu 224 de morţi, a declarat sâmbătă şeful echipei de anchetatori, egipteanul Ayman el-Mokaddem.

Marea Britanie şi SUA au evocat deschis ipoteza unei bombe la bordul avionului companiei ruse Metrojet care urma să ajungă la Sankt-Petersburg. Şi Rusia, care pare că a aderat la această ipoteză, a ordonat suspendarea zborurilor civile spre Egipt.

Avionul rus, un Airbus A321-200 al companiei ruse Kogalîmavia, cunoscută şi sub numele de Metrojet, s-a prăbuşit sâmbăta trecută în Peninsula Sinai la 23 de minute după decolare. Toţi cei 217 pasageri aflaţi la bordul avionului, majoritatea originari din Sankt Petersburg, şi şapte membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa în această catastrofă aviatică.

×