x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Venezuela: SUA revocă vizele pentru încă 77 de membri ai taberei lui Maduro

Venezuela: SUA revocă vizele pentru încă 77 de membri ai taberei lui Maduro

06 Mar 2019   •   21:05
Venezuela: SUA revocă vizele pentru încă 77 de membri ai taberei lui Maduro

SUA au retras miercuri viza americană pentru încă 77 de membri ai taberei preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro, a anunţat vicepreşedintele american, Mike Pence, potrivit AFP.

'Astăzi, Departamentul de Stat anunţă că Statele Unite au revocat 77 de vize, printre care cele a numeroşi responsabili ai regimului Maduro şi ale membrilor lor de familie', a declarat Pence.

Măsuri similare au mai fost luate deja de peste o lună împotriva a zeci de venezueleni, dintre care 49 săptămâna trecută, în contextul în care administraţia de la Washington încearcă să accentueze presiunea asupra liderului socialist de la Caracas.

'Vom continua să cerem socoteală întregului regim Maduro până când în Venezuela va fi restabilită libertatea', a adăugat vicepreşedintele american, aflat în prima linie a eforturilor administraţiei Trump în sprijinul opozantului Juan Guaido, autoproclamat preşedinte interimar şi recunoscut de SUA şi de alte peste 50 de ţări.

'Maduro se agaţă de putere doar datorită brutalităţii susţinătorilor săi şi prin sprijinul pe care îl primeşte de la regimul comunist din Cuba', a mai afirmat Mike Pence.

În condiţiile în care opţiunile americane par limitate atât timp cât Maduro păstrează sprijinul Statului Major al armatei din ţara sa, Casa Albă a anunţat miercuri că va sancţiona 'instituţiile financiare străine' care vor ajuta regimul de la Caracas.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: venezuela maduro vize sua