x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Verheugen: România şi Bulgaria nu sunt cele mai corupte ţări din UE

Verheugen: România şi Bulgaria nu sunt cele mai corupte ţări din UE

de Mihaela Matachita    |    29 Ian 2010   •   00:00

Actualul comisar european pentru industrie, Günter Verheugen, a luat apărarea României şi Bulgariei, spunând că acestea nu sunt cele mai corupte state din UE.



Comisar european pentru extindere în perioada în care România şi Bulgaria se pregăteau pentru aderarea la UE, Verheugen a declarat pentru emisiunea televizată Phoenix, potrivit Agerpres, că "li se face o nedreptate acestor ţări când li se reproşează că sunt corupte, că administraţia nu funcţionează şi că infracţionalitatea face legea". "Dacă aş fi întrebat care este cea mai coruptă ţară din Uniunea Europeană, nu m-aş gândi în primul rând la Bulgaria şi România.

Şi dacă aş fi întrebat în ce ţară crima organizată are cea mai mare influenţă asupra politicii guvernului, de asemenea, nu m-aş gândi mai întâi la Bulgaria şi România", a subliniat Verheugen. Totuşi, comisarul pentru industrie, aflat la sfârşit de mandat, nu a dorit să nominalizeze ţările la care s-ar gândi în primul rând când este vorba de corupţie şi crimă organizată. Doar a spus: "Vă puteţi da seama cu uşurinţă care sunt".

×
Subiecte în articol: externe