x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vezi cum arată noul Air Force One, supranumit Doomsday Plane.

Vezi cum arată noul Air Force One, supranumit Doomsday Plane.

09 Iun 2011   •   18:56
Vezi cum arată noul Air Force One, supranumit Doomsday Plane.

Noul avion prezidential american, Doomsday Plane, a costat 223 de milioane de dolari si este capabil sa reziste unei explozii nuclear sau ciocnirii cu un meteorit. Air Force One poate primi la bord 112 persoane, zboara cateva zile fara sa fie nevoit sa aterizeze pentru alimentare, iar echipajul poate decola in cateva minute dupa ce s-a dat alarma.

Un reportaj al televiziunii ABC a trecut in revista aparatul, o varianta militarizata a unui Boeing 747-200, cu numele de cod E-4B. Aparatul de zbor, dar si dublurile sale, stationeaza la baza aeriana militara Offutt (Nebraska), iar echipajele ce le deservesc dorm in incinta bazei, fiind gata de decolare in doar cateva minute.

“Daca centrul de comanda de la sol intampina deficiente sau se confrunta cu un atac, suntem pregatiti imediat sa decolam. Suntem in alerta 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana, 365 de zile pe an', spune c[pitanul W. Scott Ryder, comandantul centrului national pentru operatiunile aeriene prezidentiale, care a dezvaluit ca in permanenta exista cel putin un avion in alerta, pregatit sa se ridice de la sol.

Avionul este blindat cu un scut de protectie impotriva impulsurilor electromagnetice, care apara echipamentul electronic de la bord, fiind, de asemenea, capabil sa reflecte radiatiile nucleare. Air Force One poate atinge viteza maxima de 1.000 km/h, are o lungime de 70 de metri, o anvergura de 60 de metri si cantareste 186 de tone.

×
Subiecte în articol: presedintele american air force one