x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe (VIDEO) CEVA URIAȘ din adâncuri mănâncă rechinii albi de mari dimensiuni. Cercetătorii, total bulversați: "Cum e posibil așa ceva?"

(VIDEO) CEVA URIAȘ din adâncuri mănâncă rechinii albi de mari dimensiuni. Cercetătorii, total bulversați: "Cum e posibil așa ceva?"

11 Ian 2015   •   09:58
(VIDEO) CEVA URIAȘ din adâncuri mănâncă rechinii albi de mari dimensiuni. Cercetătorii, total bulversați: "Cum e posibil așa ceva?"
Sursa foto: (VIDEO) CEVA URIAȘ din adâncuri mănâncă rechinii albi de mari dimensiuni. Cercetătorii, total bulversați: "Cum e posibil așa ceva?"

Un grup de cercetători, insoţiţi de o echipă de filmare, au fost trimişi de către autorităţile australiene să documenteze situaţia rechinilor albi de mari dimensiuni. Scopul cercetătorilor era să determine tiparul după care rechinii adulţi se deplasau de-a lungul coastei australiene. Printre exemplarele marcate cu un dispozitiv special de urmărire s-a aflat şi o femelă rechin, de trei metri lungime, denumită "Alfa", operaţiunea de marcare a rechinului fiind perfectă. Tot procesul s-a desfăşurat ca la carte, urmând o perioadă de patru luni, în care toţi rechinii au fost atent monitorizaţi. După patru luni, marcajul femelei "Alfa" a fost adus de ape la ţărm, dispozitivul fiind găsit la o distanţă de aproape patru kilometri de locul unde a fost marcat rechinul. Însă, dispozitivul a înregistrat ceva incredibil.

Markerul a înregistrat 78 de grade timp de opt zile, încă un semn că animalul sau creatura respectivă a avut nevoie de peste o săptămână să digere uriaşa pradă. Apoi, markerul a fost evacuat şi găsit în final de cercetători.

Deşi nu există dovezi concrete, toate comentariile se îndreaptă către o altă specie de rechin care se credea dispărută, Carcharodon Megalodon, monstrul preistoric nedisputat al adâncurilor.

Click pe imagine pentru VIDEO.


×