x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO: Cum a trecut Urganul Sandy pe Twitter

VIDEO: Cum a trecut Urganul Sandy pe Twitter

20 Noi 2012   •   14:24
VIDEO: Cum a trecut Urganul Sandy pe Twitter

Reţeaua de socializare Twitter este folosită de obicei pentru pălăvrăgeală, însă poate oferi şi o perspectivă asupra modului de gândire al oamenilor, arată Huffington Post.

Silicon Graphics International(SGI) şi cercetători de la Universitatea din Illinois au scanat mesajele postate pe Twitter la nivel global pentru a arăta hărţi cu sentimente negative şi pozitive exprimate pe Twitter în timp real.  Proiectul a fost numit "Global Twitter Heartbeat" şi a fost realizat cu ajutorul unui calculator performant.

Astfel, mesajele postate pe Twitter furioase, entuziasmate, nervoase sau fericite sunt înregistrate de un calculator pentru crearea unui portret al emoţiilor din reţeaua de socializare Twitter.

"Proiectul analizează locul din care s-a trimis fiecare tweet, dar și variabilele tonului mesajului, apoi vizualizează conversația cu ajutorul unui grafic în care sunt luate în calcul locul, intensitatea și tonul mesajului", potrivit paginii de Facebook SGI.

"Global Twitter Heartbeat" urmăreşte 10% din cele 500 de milioane de tweet-uri postate zilnic, ceea ce înseamnă 50 de milioane de mesaje postate analizate zilnic.

SGI a creat până acum hărţi care arată ce au simţit oamenii pe Twitter despre Uraganul Sandy şi în noaptea alegerilor prezidenţiale din SUA. În hărţi, zonele cu roşu arată sentimentele negative, în timp ce zonele pozitive sunt desemnate cu albastru.




×