x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Germania: Vicecancelarul Sigmar Gabriel a arătat degetul mijlociu unor extremişti de dreapta

VIDEO - Germania: Vicecancelarul Sigmar Gabriel a arătat degetul mijlociu unor extremişti de dreapta

17 Aug 2016   •   12:56
VIDEO - Germania: Vicecancelarul Sigmar Gabriel a arătat degetul mijlociu unor extremişti de dreapta

Vicecancelarul german, social-democratul Sigmar Gabriel, ministrul al economiei în guvernul cancelarului Angela Merkel, a arătat degetul mijlociu unor militanţi de extrema dreaptă (PEGIDA) care i-au perturbat una din vizitele de vineri în nord-vestul ţării, conform unei înregistrări video difuzate miercuri, potrivit AFP.

"Trădător al poporului!", i-a spus un manifestant vicecancelarului, în timp ce un altul l-a atacat cu privire la trecutul naţional-socialist al tatălui său: "Omule, tatăl tău a iubit această ţara! Şi tu ce faci? O distrugi".

Cu un surâs uşor, Sigmar Gabriel s-a întors către aceştia, a schiţat un gest de negare, apoi a ridicat degetul mijlociu şi a făcut cale întoarsă, potrivit înregistrării video difuzate pe Facebook de conturi neonaziste, apoi antifasciste, şi a cărei autenticitate a fost confirmată de responsabili social-democraţi pentru agenţia DPA.

"Încă un derapaj al lui Gabriel", a reacţionat miercuri pe Facebook responsabila partidului de dreapta populist Alternativa pentru Germania (AfD), Frauke Petry, denunţând un "comportament pueril" şi "nedemn" de un vicecancelar.

Sigmar Gabriel, care nu ratează nicio ocazie de a se distanţa de ideile tatălui său, a fost anul trecut ţinta unui torent de ameninţări, mail-uri şi apeluri pline de ură după ce îi calificase drept "turmă" pe manifestanţii veniţi să perturbe sosirea refugiaţilor într-un centru din Heidenau, în Saxonia (est).

Partidul Social-Democrat se află într-o scădere continuă în sondaje odată cu apropierea alegerilor regionale în landul Mecklenburg-Pomerania Inferioară (nord-est, 4 septembrie) şi la Berlin (18 septembrie), scădere parţial legată de ascensiunea AfD.

AfD, mişcarea cu un discurs antiimigraţie şi islamofob, a ajuns pe val în contextul crizei migranţilor, Germania confruntându-se cu sosirea a 1,1 milioane de solicitanţi de azil în 2015.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Sigmar Gabriel