x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Incidente la Bruxelles: Suporteri ai cluburilor de fotbal, în Piaţa Bursei

VIDEO - Incidente la Bruxelles: Suporteri ai cluburilor de fotbal, în Piaţa Bursei

27 Mar 2016   •   17:01
VIDEO - Incidente la Bruxelles: Suporteri ai cluburilor de fotbal, în Piaţa Bursei

Între 500 şi 1000 de suporteri de fotbal şi simpatizanţi de drepată s-au adunat, duminică după-amiază, în Piaţa Bursei din centrul Bruxelles-ului şi au avut loc cionciri cu forşele de ordine, anunţă presa belgiană.

Potrivit televiuzniii de stat RTBF, protestarii au ănceput să se adune în piaţă în jurul orei locale 14:00 şi, în ciiuda faptului că s-au revendicat drept suporteri ai clubuilor de fotbal, după ţinuta şi scandări  păreau mai degrabă susţinători ai extremei drepte. Una dintre scandările repatate insistent a fost "Toţi împreună împotriva Statului Islamic".

Poliţia a fost comasată în jurl pieţei din centrul capitalei Belgiei, cu tunuri de apă, dar e evitat să le folosească, pentru a nu incita spiritele, notează RTBF.

ncidentele au loc în condiţiile în care, sâmbătă, autorităţile belgiene au cerut organizatorilor marşului paşnic în memoria victimelor atentaelor de marţi, programat duminică, să îl amâne, tocmai din motive de securitate şi pentru a nu pune mai multă presiune pe forţele de ordine.

 

 

×