x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Prăbuşire spectaculoasă a unei clădiri nelocuite în centrul oraşului Istanbul

VIDEO - Prăbuşire spectaculoasă a unei clădiri nelocuite în centrul oraşului Istanbul

08 Apr 2016   •   21:28
VIDEO - Prăbuşire spectaculoasă a unei clădiri nelocuite în centrul oraşului Istanbul

O clădire nelocuită cu cinci etaje, situată în centrul Istanbulului, s-a prăbuşit vineri spectaculos provocând panică în zonă, evenimentul petrecându-se foarte aproape de Piaţa Taksim, epicentrul protestelor violente din anul 2014, transmite agenţia locală de presă Dogan, citată de AFP.

Scena a fost filmată de un trecător şi arată cum clădirea construită din cărămizi se prăbuşeşte zgomotos provocând un nor de praf, în timp ce persoanele aflate în apropiere fug precipitat.

Alertaţi de zgomotele suspecte pe care le-au auzit cu zece minute înaintea prăbuşirii, comercianţii din zonă au atenţionat trecătorii să stea departe de acea clădire. În imaginile difuzate se mai observă o camionetă care intră pe strada cu pricina şi care dă repede înapoi cu câteva secunde înainte ca imobilul să cadă.

Echipele de intervenţie şi poliţia au venit la faţa locului pentru a căuta printre dărâmături, dar agenţia Dogan susţine că nu există victime. Au fost însă avariate şi clădirile din vecinătate.

Cauza incidentului nu este deocamdată cunoscută, dar investigaţiile efectuate după seismul violent din anul 1999, soldat cu peste 17.000 de morţi, au evidenţiat numeroase nereguli în construcţia edificiilor, inclusiv folosirea de materiale de proastă calitate şi lipsa controlului tehnic.

În luna februarie s-a mai prăbuşit o clădire la Istanbul, tot de cinci etaje, de asemenea fără să provoace victime. AGERPRES

×
Subiecte în articol: cladire prabusita in istanbul