x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO. Râsete în timpul discursului lui Trump la ONU

VIDEO. Râsete în timpul discursului lui Trump la ONU

26 Sep 2018   •   15:15
VIDEO. Râsete în timpul discursului lui Trump la ONU
Sursa foto: François Lacasse

Râsetele auzite marţi în timpul discursului preşedintelui american Donald Trump la Adunarea Generală a ONU sunt un semn al izolării Statelor Unite ale Americii, a declarat miercuri şeful Gardienilor Revoluţiei, unitatea de elită a armatei iraniene, relatează agenţia de presă iraniană Fars, preluată de Reuters. 

'Aţi văzut şi aţi auzit râsetele lor', a declarat generalul Mohammad Ali Jafari, referindu-se la cei câţiva delegaţi care au râs în momentul în care preşedintele Donald Trump a lăudat realizările extraordinare ale administraţiei sale. 

'Mesajul acestei ridiculizări reprezintă destrămarea imaginii voastre şi izolarea crescândă a Americii, şi asta este o mare ruşine politică', a mai spus şeful unităţii de elită a armatei iraniene. 

'Puteţi fi sigur că oamenii din Iran şi din regiune râd de afirmaţiile tale complet false şi ridicole, dar tu nu poţi auzi râsetele lor atât de departe', a mai spus el. 

'America este simbolul opresiunii în lume. Iar cei oprimaţi şi cei care caută libertatea sunt uniţi împotriva Americii', a afirmat Mohammad Ali Jafari. 

Fapt rar în acest prestigios forum, unde se reunesc în fiecare an toate cele 193 de state membre ale ONU, începutul alocuţiunii celui de-al 45-lea preşedinte al SUA a fost marcat de ... câteva râsete.

Reamintind că a evocat în urmă cu un an, în cadrul aceleiaşi reuniuni, 'ameninţările cu care se confruntă lumea noastră', preşedintele SUA a afirmat că doreşte să 'împărtăşească progresul extraordinar care a fost făcut' în perioada scursă de atunci. 

'În mai puţin de doi ani, administraţia mea a realizat mai mult decât aproape orice altă administraţie din istoria ţării noastre. Este foarte adevărat', a spus el. 

În momentul în care s-au auzit câteva râsete, el s-a oprit din citirea discursului său de pe teleprompter. 'Nu mă aşteptam la această reacţie, dar este în regulă', a spus Trump, amuzat.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump răsete onu discurs