x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO Ultimele clipe ale pilotului avionului rus doborît în Siria!

VIDEO Ultimele clipe ale pilotului avionului rus doborît în Siria!

05 Feb 2018   •   07:34
VIDEO Ultimele clipe ale pilotului avionului rus doborît în Siria!

O înregistrare video surprinde ultimele clipe de viață ale pilotului avionului rusesc SU-25, doborît în Siria. Înconjurat de rebeli, maiorul aruncă o grenadă și spune: ”Pentru voi, băieți!”

 

Scena cu pilotul rus a fost postată pe Youtube, pe canalul Idlib plus, afiliat, se pare, rebelilor sirieni. În imagini mai mulți rebeli înarmați se apropie de locul unde se afla pilotul. El este auzit spunând ”pentru voi, băieți!”, apoi detonează o grenadă.

Nu este clar dacă în explozie au murit rebeli, însă unii dintre ei sunt văzuți fugind din zona pietrei uriașe după care se ascunsese rusul.

Rebelii sirieni au postat, de asemenea, și imagini cu lucrurile care au aparținut pilotul. Pistolul său Stechkin avea un încărcător gol și alte două la jumătate, semn că rusul s-a angajat într-un schimb de focuri cu urmăritorii săi.

Avion rus

Un document pe care îl avea asupra sa arată că pilotul, orginar din Crimeea, era propus la decorare, pentru acțiunile sale în Siria. Citand surse militare rusesti, ziarul Novaia Gazeta spune că numele său era Roman Nicolaevici Filipov, avea grad de maior și a fost pilot al armatei ucrainene, înainte ca Rusia să anexeze peninsula, în 2014.

Roman Filipov a fost doborît deasupra provinciei Idlib din nord-vestul Siriei. Avionul Su-25 a căzut într-o zonă locuită după ce a fost lovit cu un proiectil al unui lansator portabil de rachete sol-aer (MANPADS).

OBSERVATOR

×
Subiecte în articol: avion doborat su-25 pilot ucis rusia siria