x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Ungaria: Doi cetăţeni români, arestaţi pentru montare de dispozitive de tip skimming la un ATM din Budapesta

VIDEO - Ungaria: Doi cetăţeni români, arestaţi pentru montare de dispozitive de tip skimming la un ATM din Budapesta

14 Dec 2016   •   12:00
VIDEO - Ungaria: Doi cetăţeni români, arestaţi pentru montare de dispozitive de tip skimming la un ATM din Budapesta
Sursa foto: Foto: police.hu

Poliţia ungară a arestat doi cetăţeni români care încercau să copieze date de pe carduri bancare cu ajutorul unor dispozitive de tip skimming pe care le-au montat la un bancomat din Budapesta, relatează miercuri MTI. 

Bărbaţii au fost reţinuţi înainte să poată retrage bani din conturile bancare ale victimelor, potrivit unei informaţii publicate pe police.hu.

Sâmbăta trecută, românii au plasat o cameră de supraveghere şi un dispozitiv electronic în holul unei sucursale bancare din capitala ungară. Poliţia i-a surprins pe bărbaţi în timp ce demontau echipamentul. Anchetatorii au afirmat că cei doi cetăţeni români sunt suspectaţi de obţinerea datelor de pe cardurile bancare a 123 de clienţi. 

În timpul anchetei, a reieşit că unul dintre bărbaţi, împreună cu un suspect neidentificat, a încercat să obţină date de pe carduri bancare de la aceeaşi sucursală a băncii în mai multe rânduri în perioada aprilie-iunie. Apoi, cei doi au reuşit să fure 1,5 milioane de forinţi, folosind datele de pe câteva sute de carduri bancare prin retrageri de numerar efectuate în Indonezia, China şi SUA. 

Un tribunal ungar a dispus marţi arestarea preventivă a suspecţilor. AGERPRES

×