x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viespile din Iad: 30 de viespi uriaşe japoneze măcelăresc 30.000 de albine (VIDEO)

Viespile din Iad: 30 de viespi uriaşe japoneze măcelăresc 30.000 de albine (VIDEO)

16 Ian 2012   •   15:10
Viespile din Iad: 30 de viespi uriaşe japoneze măcelăresc 30.000 de albine (VIDEO)

30 de viespi uriase japoneze ataca 30.000 de albine, lupta inegala fiind ilustrata in "Viespile din Iad", un documentar impresionant realizat de National Geographic, scrie Daily Mail.

Atacul este posibil deoarece viespile au ajuns in Europa in 2004, prin intermediul unui transport de plante din China in Franta. Albinele din Asia se apara inconjurandu-si intrusul si, printr-un atac cu aripile, ii supraincalzesc corpul, provocandu-i astfel moartea. Albinele din Europa nu au avut timp sa invete sa se protejeze de viespile uriase.

Viespile isi incep atacul roind in jurul stupului, atacand albinele singure care incearca sa ajunga in stup cu polenul adunat. Albinele sunt "macelarite". Viespile uriase smulg aripile si picioarele micutelor albine.

Viespile pornesc astfel de atacuri pentru a fura hrana deja culeasa si pentru a avea acces la larvele din stup, acestea reprezentand surse importante de energie. Dupa aproximativ trei ore, cele 30 de viespi uriase japoneze reusesc sa distruga colonia de aproape 30.000 de albine si patrund in stup pentru a se hrani si cu larvele acestora.

Viespile japoneze sunt de patru ori mai mari decat albinele, Tim Lovett, de la British Beekeepers' Association descriindu-le ca "niste creaturi mici si dezagreabile".

Intepatura lor poate fi foarte dureroasa pentru oameni, dar, ca si in cazul albinelor, nu este fatala decat in cazul unor alergii puternice. Un lucru dezastruos provocat de viespile uriase japoneze este disparitia multor colonii de albine si, in final, o recolta slaba de miere.

×
Subiecte în articol: albine atac viespi intepatura