x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viktor Orban face din migraţie punctul central al preşedinţiei Ungariei la UE

Viktor Orban face din migraţie punctul central al preşedinţiei Ungariei la UE

de Redacția Jurnalul    |    23 Iun 2024   •   23:00
Viktor Orban face din migraţie punctul central al preşedinţiei Ungariei la UE

Premierul ungar Viktor Orban a declarat pentru presa germană că doreşte să facă din problema migraţiei un punct central al viitoarei preşedinţii a Ungariei la Uniunea Europeană, transmite DPA.

Orban a declarat pentru grupul de presă Funke în comentarii publicate duminica aceasta că salută poziţia cancelarului german Olaf Scholz, care ia în calcul opţiuni de externalizare a procedurilor de azil către ţări din afara UE.

Ungaria va prelua preşedinţia prin rotaţie a UE la 1 iulie de la Belgia pentru şase luni.

Orban a declarat că Ungaria implementează deja o politică prin care cererile de azil sunt examinate în ţări terţe, de exemplu la ambasada Ungariei din Belgrad, înainte de a da solicitanţilor undă verde pentru a intra în ţară.

La jumătatea lunii iunie, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a condamnat Ungaria să plătească o amendă forfetară de 200 milioane de euro (216 milioane de dolari) şi o amendă cominatorie de un milion de euro pentru fiecare zi în care nu-şi modifică legislaţia, după ce a ignorat o condamnare anterioară pentru încălcarea legislaţiei UE privind protecţia migranţilor.

Potrivit Curţii, Ungaria a omis în mod deliberat să pună în aplicare o hotărâre din decembrie 2020 privind protecţia internaţională a migranţilor.

×
Subiecte în articol: Viktor Orban migrație ue