x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viktor Orban: Politicienii maghiari din România sunt supuşi unei campanii politice menite a-i submina

Viktor Orban: Politicienii maghiari din România sunt supuşi unei campanii politice menite a-i submina

29 Feb 2016   •   11:48
Viktor Orban: Politicienii maghiari din România sunt supuşi unei campanii politice menite a-i submina

Politicienii maghiari din România sunt supuşi unei campanii politice menite a-i submina şi se fac eforturi ca liderii minorităţii maghiare să fie excluşi, a declarat luni premierul ungar Viktor Orban, relatează emisia în limba engleză a agenţiei de presă MTI.

Această situaţie trebuie abordată corespunzător, a mai spus şeful guvernului de la Budapesta, într-un discurs despre relaţiile Ungariei cu vecinii susţinut la o întâlnire cu şefii misiunilor diplomatice ungare din străinătate.

În acelaşi timp, Orban a afirmat că relaţiile Ungariei cu Slovacia sunt în regulă, iar cele cu Serbia sunt echilibrate.

Cu Croaţia "încercăm să punem relaţiile în ordine, lucru care nu este uşor, din cauză că reţeaua de relaţii a fost afectată", a spus el.

În legătură cu Slovenia, premierul ungar a declarat că legăturile au fost neglijate, dar că sunt speranţe mari într-o bună cooperare în viitor.

Orban a subliniat de asemenea că nu se ştie clar dacă Ucraina va deveni un stat constituţional cu o structură economică occidentală.

Totuşi, a adăugat el, este în interesul Ungariei să existe întotdeauna 'ceva' între Rusia şi Ungaria. "Nu ar trebui să avem o graniţă comună cu Rusia", a precizat Orban, adăugând că sancţiunile împotriva Moscovei în criza ucraineană nu vor fi neapărat prelungite automat le sfârşitul primei jumătăţi a anului.

Sursa - Agerpres

×
Subiecte în articol: Viktor Orban