x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viktor Orban trimite încă 900 de poliţişti la graniţa cu Serbia

Viktor Orban trimite încă 900 de poliţişti la graniţa cu Serbia

14 Sep 2015   •   15:36
Viktor Orban trimite încă 900 de poliţişti la graniţa cu Serbia
Sursa foto: Foto: MTI

Premierul ungar Viktor Orban a decis luni mobilizarea a aproape nouă sute de noi poliţişti la graniţa de sud cu Serbia, pentru a ajuta la gestionarea valului record de refugiaţi şi imigranţi care încearcă să intre în Uniunea Europeană, şi a spus că populaţia nu vrea 'haos' din cauza crizei migraţiei, relatează Reuters şi MTI.

Poliţia a reţinut duminică 5.809 persoane la graniţă, numărul total de treceri ilegale ale frontierei în acest an fiind de 191.702, în contextul în care zeci de mii de imigranţi, în majoritate fugiţi de războiul civil din Siria, au traversat Balcanii de Vest îndreptându-se spre Germania.

"Veţi întâlni oameni care au fost înşelaţi. Veţi fi întâmpinaţi cu furie şi agresiuni", le-a spus Orban ofiţerilor care şi-au preluat luni funcţia, cerând poliţiei să dea dovadă de omenie, dar să aplice legea într-un mod 'intransigent'.

Pe de altă parte, Orban a mai afirmat că populaţia Ungariei nu vrea să vadă 'haos' în ţară din cauza crizei imigranţilor. "Cetăţenii ungari vor să trăiască în ordine, pace şi securitate. Nu vor haos", a spus el.

"Ordinea, pacea şi securitatea nu sunt garantate, trebuie depuse eforturi pentru a menţine aceste condiţii", a adăugat Orban.

De marţi, autorităţile ungare vor începe să primească şi să proceseze solicitările de azil la graniţă şi să îi transporte pe cei care completează o astfel de la aplicaţie în centre speciale din alte părţi ale ţării.

Imigranţii care vor refuza să coopereze vor fi opriţi la graniţă, iar cei care vor trecere frontiera ilegal, încercând să evite poliţia, riscă să fie arestaţi şi chiar trimişi la închisoare.

"Noile reguli care vor intra în vigoare mâine (marţi - n.r.) vor întări protecţia frontierelor Ungariei", le-a mai pus Orban poliţiştilor adunaţi într-una din pieţele principale din Budapesta.

Potrivit site-ului guvernului, 868 de noi ofiţeri şi-au preluat funcţiile în cadrul ceremoniei.

Orban a declarat că amploarea valului de imigranţi face ca noii poliţişti să fie nevoiţi să intre în activitate înainte de a-şi finaliza studiile, pentru a apăra suveranitatea Ungariei şi stilul local de viaţă.

Potrivit poliţiei, autorităţile ungare au deschis noi centre temporare de primire în oraşele Kormend şi Szentgotthard din vestul ţării.

×