x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Violențe soldate cu doi morți în Iran. Proteste masive împotriva guvernului

Violențe soldate cu doi morți în Iran. Proteste masive împotriva guvernului

31 Dec 2017   •   13:45
Violențe soldate cu doi morți în Iran. Proteste masive împotriva guvernului

Două persoane au fost ucise în cursul unor confruntări în oraşul iranian Dorud (vest), sâmbătă seara, a declarat viceguvernatorul provinciei Lorestan la televiziunea de stat, relatează duminică AFP şi Reuters. 

'A avut loc o manifestaţie sâmbătă seara şi unele persoane au ieşit pe străzi şi (...) din nefericire, doi cetăţeni au fost ucişi în confruntări', a declarat Habibollah Khojastehpour. 

El 'a acuzat grupuri ostile şi servicii de informaţii străine că s-ar afla în spatele acestor tulburări'. 

Potrivit unui canal Telegram al Gardienilor Revoluţiei, 'oameni cu arme de vânătoare şi de război au venit printre protestatari şi au tras la întâmplare asupra oamenilor şi împotriva prefecturii'. 

'Obiectivul nostru era de a pune capăt paşnic protestelor, dar din cauza prezenţei unor indivizi şi grupuri, acest incident s-a produs şi două persoane au fost ucise', a menţionat oficialul citat. 

'Nu a fost tras niciun foc de poliţie şi forţele de securitate. Am găsit dovezi privind prezenţa unor inamici ai revoluţiei, grupuri Takfiri şi a unor agenţi străini în ciocniri', a adăugat el. Takfiri este un termen folosit pentru militanţi sunniţi, în special Statul Islamic. 

Mii de persoane au ieşit în stradă în ultimele zile, în mai multe oraşe din Iran, pentru a protesta faţă de politica economică a guvernului, nivelul de trai şi corupţie, în manifestaţii care, în unele locuri, au degenerat în confruntări cu forţele de securitate.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: iran protest