x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Violenţele în Mexic continuă. 6 persoane decedate au fost agăţate de poduri în staţiunea turistică Los Cabos

Violenţele în Mexic continuă. 6 persoane decedate au fost agăţate de poduri în staţiunea turistică Los Cabos

21 Dec 2017   •   13:03
Violenţele în Mexic continuă. 6 persoane decedate au fost agăţate de poduri în staţiunea turistică Los Cabos

Şase bărbaţi decedaţi au fost găsiţi spânzuraţi de trei poduri diferite în apropiere de staţiunea turistică Los Cabos, Mexic, aflată în peninsula californiană Baja, miercuri, potrivit autorităţilor locale, scrie The Guardian.

Autorităţile nu au oferit detalii legate de ce s-a întâmplat, însă bandele de traficanţi de droguri agaţă des corpurile victimelor ucise în public pentru a intimida rivalii. Violenţele dintre bandele de traficanţi de droguri din Mexic sunt pe punctul de a transforma anul 2017 în cel mai mortal an din istoria modernă a Mexicului.

Două corpuri au fost găsite pe un pod din Las Veredas, în apropiere de Aeroportul Internaţional Los Cabos, iar alte două au fost găsite pe un alt pod, pe autostrada dintre Cabo San Lucas şi San Jose del Cabo, potrivit unui comunicat emis de procurorii locali.

Într-un comunicat separat, procurorii au mai afirmat că alte două corpuri au fost găsite pe un al treilea pod în apropiere de aeroport.

Un oficial al Procuraturii, care a vorbit cu cei de la The Guardian cu condiţia de să îi fie păstrat anonimatul, a spus că cei şase bărbaţi au fost atârnaţi de poduri.

Violenţele s-au înteţit în Baja California, în special în staţiunea, odată liniştită, vizitată de milioane de turişti străini în fiecare an. Poliţistul şef din Los Cabos, Juan Manuel Mayorga, a fost omorât săptămâna trecută.

Guvernatorul statului Baja California, Carlos Menoza Davis, a afirmat că autorităţile anchetează incidentele din apropiere de Los Cabos.

Mexic este pe punctul de a denumi anul 2017 drept cel mai violent an din istoria modernă a ţării, în condiţiile în care Cartelul Noua Generaţie continuă să crească, fiind în prezent unul dintre cele mai puternice din ţară, iar disputele dintre grupurile de criminali au contribuit la creşterea ratei criminalităţii.

Marţi, autorităţile din statul nordic Chihuahua au afirmat că 12 persoane au fost omorâte în timpul violenţelor dintre două grupuri armate.

 

×
Subiecte în articol: los cabos mexic violente carteluri