x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIRUSUL ZIKA - Papa Francisc a făcut aluzie la posibilitatea folosirii mijloacelor anticoncepţionale

VIRUSUL ZIKA - Papa Francisc a făcut aluzie la posibilitatea folosirii mijloacelor anticoncepţionale

18 Feb 2016   •   21:08
VIRUSUL ZIKA - Papa Francisc a făcut aluzie la posibilitatea folosirii mijloacelor anticoncepţionale

Papa Francisc a afirmat joi că avortul este ''o crimă'', dar a făcut aluzie la posibilitatea folosirii de mijloace anticoncepţionale, ''un rău mai mic'' în comparaţie cu riscul reprezentat de virusul Zika, despre care se bănuieşte că ar trece de la femeile însărcinate la făt, provocând malformaţii grave ale acestuia, informează EFE, AFP şi Reuters.

''Avortul nu este un rău minor, este o crimă'', pe când ''evitarea unei sarcini nu este un rău absolut'', a opinat suveranul pontif în cadrul unei discuţii cu jurnaliştii purtate la bordul avionului cu care revenea la Vatican după călătoria sa apostolică în Mexic. ''A nu se confunda răul evitării unei sarcini'' cu cel al avortului, a atras el atenţia.

''Avortul nu este o problemă teologică - este o problemă umană, o problemă medicală. În cel mai bun caz, se omoară o persoană pentru a salva o alta. Este împotriva jurământului lui Hippocrate pe care medicii trebuie să-l respecte'', a explicat Papa Francisc.

Cu acelaşi prilej, el a lansat medicilor apelul de a ''face tot posibilul pentru a elabora un vaccin contra ţânţarilor care răspândesc'' virusul Zika. AGERPRES

×