x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vlad Nistor, la Antena 3: Armata turcă a ridicat avioane F16, ori asta ne spune că nu e vorba de o facțiune

Vlad Nistor, la Antena 3: Armata turcă a ridicat avioane F16, ori asta ne spune că nu e vorba de o facțiune

16 Iul 2016   •   01:10
Vlad Nistor, la Antena 3: Armata turcă a ridicat avioane F16, ori asta ne spune că nu e vorba de o facțiune
Sursa foto: SAC Helen Farrer RAF Mobile News Team/MoD/Crown copyright (year)

LOVITURA DE STAT IN TURCIA. Analistul de politică externă Vlad Nistor a comentat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, evenimentele din Turcia, unde are loc o lovitură de stat.

Vlad Nistor a afirmat, la Antena 3, că tensiunile există în Turcia de mai multă vreme, arătând că, deși este un stat laic, proclamat ca atare în Constituție, partidul președintelui Erdogan este unul islamist. ”Tensiuni între regimul lui Erdogan, încă de pe vremea când era doar prim ministru, și armată au existat. Dar armata în turcia e cu totul altceva decât în alte state NATO. Armata din Turcia are un statut privilegiat care vine tocmai de la reformele lui Atatürk”, a spus Vlad Nistor.

”Ce știm acum este că armata controlează principalele instituții în principalele orașe. Știm că armata a ridicat avioane F16, ori asta ne spune că nu e vorba de o facțiune din armata turcă. Ci de armata turcă”, a spus Vlad Nistor, la Antena 3.

×