x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin si-a cerut scuze!

Vladimir Putin si-a cerut scuze!

01 Feb 2018   •   08:02
Vladimir Putin si-a cerut scuze!

Adresandu-se sportivilor rusi care se pregatesc sa participe la Jocurile Olimpice de iarna din Coreea de Sud, presedintele Vladimir Putin le-a cerut iertare pentru ca statul nu a fost capabil sa ii protejeze, sa ii apere de presiunile din afara. 

 

Aluzie directa la uriasul scandal de dopaj care vizeaza, practic, toate ramurile sportive practicate in Rusia si din cauza caruia acestei tari i s-a interzis participarea la viitoarele JO sub drapel national, decizie catalogata de liderul de la Kremlin drept "un atac direct" la adresa statului pe care il conduce. Printre altele, se spune ca Putin ar fi stiut de practicile ilegale folosite de antrenori pentru a spori performantele elevilor lor. 

"Stim, iar dumneavoastra stiti mai bine decat oricine altcineva, cat de greu se obtin victoriile in intrecerile sportive, cat efort, cata munca si cate sacrificii reclama ele", a lansat presedintele rus.

"Va rog sa ne iertati pentru ca nu am fost in stare sa va ferim de toate neplacerile generate de situatia creata", a continuat Putin, subliniind ca Rusia va sustine intotdeauna ideea "unui sport curat din toate punctele de vedere si in toate privintele".

"Recunoscandu-ne scaparile, greselile, dar si atitudinea poate toleranta, poate ignoranta fata de chestiuni importante si vitale in sportul modern, speram ca si colegii nostri din organizatiile sportive internationale vor avea grija ca aceste structuri sa nu se transforme in departamente ale institutiilor de stat din anumite tari, indiferent de cat de puternice ar fi respectivele state", a adaugat liderul rus.

×