x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cinci voluntari din mai multe țări au fost omorâți în Gaza

Cinci voluntari din mai multe țări au fost omorâți în Gaza

de Redacția Jurnalul    |    02 Apr 2024   •   10:15
Cinci voluntari din mai multe țări au fost omorâți în Gaza
Sursa foto: Hepta

Cinci voluntari de naționalități diferite au fost omorâți în Gaza. Mașina în care se aflau ei a fost lovită în timpul unui atac aerian. Voluntarii au ajuns în Gaza cu vapoare încărcate cu alimente.

Voluntarii ajutau la livrarea ajutoarelor transportate cu o navă din Cipru, când mașina lor a fost lovită într-un atac aerian, potrivit Sky News. Victimele sunt din Marea Britanie, Polonia și Australia. În mașină se află și un palestinian. Naţionalitatea celei de-a cincea persoane rămâne necunoscută. Voluntarii lucrau cu World Central Kitchen, care oferă hrană palestinienilor refugiați.

Ismail al Thawabta, un purtător de cuvânt al biroului de presă al guvernului din Gaza, a declarat că Israelul este responsabil pentru moartea lor. Reprezentanții organizației au protestat cerând guvernului israelian „să oprească asasinatele”.
Premierul Australiei Anthony Albanese a oferit condoleanțe familiei voluntarului australian și l-a contactat pe ambasadorul israelian pentru a-i cere explicații.

Reprezentanții Forțelor de Apărare a Israelului au declarat că „desfășoară o analiză amănunțită la cele mai înalte niveluri pentru a înțelege circumstanțele acestui incident tragic”.

Navele de ajutor care au sosit luni în Gaza au avut la bord aproximativ 400 de tone de alimente și provizii într-un transport organizat de Emiratele Arabe Unite și World Central Kitchen.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: voluntari ucişi gaza