x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Voronin nu mai acuză România de "tentativă de lovitură de stat"

Voronin nu mai acuză România de "tentativă de lovitură de stat"

de Mihaela Matachita    |    25 Ian 2010   •   00:00

Comunistul Vladimir Voronin, fostul preşedinte al Republicii Moldova, citat la Procuratura Generală, a repetat că evenimentele din 7 aprilie 2009 de la Chişinău au fost o tentativă de lovitură de stat, dar nu a mai acuzat România, după cum a relatat Jurnal de Chişinău citând agenţia Info-Prim Neo.



"Consider în continuare că aceasta a fost o tentativă de lovitură de stat, trebuie să clarifice organele competente din partea cui", a spus Vladimir Voronin referindu-se la ceea ce s-a întâmplat la 7 aprilie. Întrebat de ziarişti, la finalul audierilor, dacă îşi menţine acuzaţiile potrivit cărora România ar fi fost implicată în organizarea protestelor din aprilie, Voronin s-a abţinut, spunând doar: "Îmi menţin acuzaţiile că la 7 aprilie a fost o tentativă de lovitură de stat".

În primăvară, Voronin acuza România de organizarea protestelor care au degenerat în violenţe la Chişinău. Igor Popa, procuror în cadrul Departamentului Urmărire Penală, a declarat că audierile, care au durat două ore, au fost întrerupte la solicitarea lui Voronin. Popa a adăugat că fostul şef al statului va fi citat pentru noi audieri marţi, începând cu ora 11:00.

Voronin a fost citat să se prezinte în faţa procurorilor pentru a fi audiat în legătură cu evenimentele din 7-8 aprilie 2009. Potrivit procurorului Igor Popa, deocamdată nu există nici un temei ca Voronin să fie audiat în calitate de suspect, "singurii suspecţi" fiind "fostul ministru de Interne Gheorghe Papuc şi fostul comisar Vladimir Botnari".

×
Subiecte în articol: externe