x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO Mercenarii Wagner confirmă moartea temutului Evgheni Prigojin. Reacția SUA: nimeni nu ar trebui să fie surprins

VIDEO Mercenarii Wagner confirmă moartea temutului Evgheni Prigojin. Reacția SUA: nimeni nu ar trebui să fie surprins

de Redacția Jurnalul    |    23 Aug 2023   •   20:19
VIDEO Mercenarii Wagner confirmă moartea temutului Evgheni Prigojin. Reacția SUA: nimeni nu ar trebui să fie surprins
Sursa foto: Hepta

Un avion care îi aparține fondatorului grupului Wagner, Evgheni Prigojin, s-a prăbușit în regiunea rusă Tver.

Update 6:

Mercenarii Wagner au confirmat că Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin sunt morți, potrivit oficialului pus de ruși în regiunea Zaporojie, Vladimir Rogov. De asemenea, televiziunea rusă Russia 24 a anunțat oficial moartea șefului Wagner.

Update 5:

Reacția SUA în urma accidentului aviatic în care a murit Evgheni Prigojin: "nimeni nu ar trebui să fie surprins". Președintele Joe Biden a fost informat cu privire la accidentul aviatic raportat în Rusia, a declarat Casa Albă.

"Am văzut rapoartele. Dacă se confirmă, nimeni nu ar trebui să fie surprins. Războiul dezastruos din Ucraina a dus la o armată privată care a mărșăluit spre Moscova, iar acum - s-ar părea - la acest lucru", a declarat purtătorul de cuvânt al NSC, Adrienne Watson, într-un comunicat.

Update 4 :

Potrivit grupului Wagner piloții avionului căzut în care se afla Evgheni Prigojin nu au apucat să raporteze nici un fel de situație de urgență la bordul aeronavei.

Update 3:

Al doilea avion de afaceri Embraer 600 cu numărul de coadă RA-02795, care este atribuit și flotei omului de afaceri Yevgeny Prigozhin, a aterizat pe aeroportul Ostafyevo, conform Wagner Group.

Update 2:

O comisie specială a Agenției Federale de Transport Aerian va investiga prăbușirea avionului de afaceri, în regiunea Tver. Comisia demarează acțiuni inițiale la locul accidentului și a început și colectarea materialelor faptice privind pregătirea echipajului, starea tehnică a aeronavei, situația meteorologică de pe ruta de zbor, activitatea serviciilor de dispecer și radio la sol. echipamente.

În această etapă a investigației, specialiștii vor trebui să caute și mijloace de control obiectiv la bord pentru decodarea și analiza ulterioară a înregistrărilor cutie neagră, transmite serviciul de presă al Agenției Federale de Transport Aerian.

Aeronava a aparținut MNT-Aero LLC, care este specializată în transporturi de afaceri, potrivit interfaxonline.

Update 1:

Cadavrele a opt morți au fost găsite la locul prăbușirii unui avion Embraer în regiunea Tver, a spus RIA Novosti în cadrul serviciilor de urgență.

Canalele TV din Rusia amintesc că este a doua oară când Evgheni Prigojin este declarat mort după prăbușirea avionului. Prima a fost pe 13 octombrie 2019 în Congo. Un canal de Telegram apropiat de Wagner PMC susține că avionul lui Yevgeny Prigozhin a fost doborât de apărarea aeriană. Nu există nicio confirmare oficială a acestei informații.

Al doilea avion, care îi aparține lui Yevgeny Prigozhin, se întoarce deasupra capitalei și se îndreaptă spre aeroport. Potrivit serviciului Flightradar, avionul trece în zig-zag deasupra Moscovei.

Știre inițială

Zece persoane au murit într-un accident aviatic. Printre victimele zborului de la Moscova la Sankt Petersburg, potrivit oficialilor ruși, se afla și temutul lider Wagner, Evgheni Prigojin. Şeful Grupului Wagner avea 62 de ani.

Un avion despre care se spune că îl transporta pe notoriul comandant Evgheni Prigojin, al cărui grup Wagner a lansat o lovitură de stat eșuată împotriva președintelui Vladimir Putin în iunie, s-a prăbușit într-un zbor de la Moscova la Sankt Petersburg, potrivit oficialilor ruși.

Toți cei 10 oameni din avion, inclusiv trei membri ai echipajului, au murit în accident, a anunțat Ministerul de Urgență al Rusiei, potrivit serviciului de știri de stat RIA Novosti

Totodată, printre victime se află și Dmitri Utkin, mâna dreaptă a lui Prigojin, potrivit New York Times. Informația a fost confirmată de agenția Tass. Agenția pentru aviație a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele incidentului. Astăzi se împlinesc exact două luni de la rebeliunea fără succes a lui Wagner PMC.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

Prigojin a condus implicarea grupului privat Wagner Group în războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Istoria sa cu conducerea de la Moscova datează de zeci de ani.

Grupul Wagner este o organizaţie de mercenari militanţi care au lucrat alături de armata rusă în timpul invaziei ţării în Ucraina. Originile Grupului Wagner par să fie din 2014, când a izbucnit conflictul dintre Ucraina şi Rusia cu privire la regiunea Crimeea.

Forţa paramilitară a cunoscut o creştere explozivă în timpul războiului din Ucraina, zeci de mii de luptători aflându-se acum sub controlul său. În calitate de şef al Grupului Wagner pe tot parcursul conflictului, Evgheni Prigojin s-a confruntat frecvent cu liderii militari ruşi. El a publicat videoclipuri care contrazic naraţiunea rusă privind o operaţiune militară fără probleme.

Prigojin

×