x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Washingtonul avertizează că nu va tolera provocările Beijingului în Marea Chinei de Sud

Washingtonul avertizează că nu va tolera provocările Beijingului în Marea Chinei de Sud

09 Aug 2021   •   21:30
Washingtonul avertizează că nu va tolera provocările Beijingului în Marea Chinei de Sud
Sursa foto: Hepta

Administraţia Joseph Biden a avertizat, luni, că nu va tolera provocările armatei chineze în zone disputate din Marea Chinei de Sud, informează Agenţia France-Presse şi postul France 24.

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a denunţat, în cursul unei sesiuni a Consiliului de Securitate ONU pe tema siguranţei maritime, desfăşurată online, "tentativele de intimidare a altor state de a-şi accesa resursele maritime" în Marea Chinei de Sud.

"Unii pot afirma că nu este sarcina Statelor Unite ori a altor naţiuni care nu au pretenţii teritoriale să rezolve disputele din Marea Chinei de Sud. Dar este sarcina şi chiar responsabilitatea oricărei naţiuni să apere regulile pe care am stabilit cu toţii să le urmăm şi să rezolve pe cale paşnică disputele maritime", a afirmat Antony Blinken.

Armata chineză a intensificat, în ultimii ani, activităţile în Marea Chinei de Sud, în contextul litigiilor teritoriale cu Brunei, Indonezia, Malaysia, Filipine şi Vietnam.

Statele Unite trimit frecvent nave militare în Marea Chinei de Sud, în contextul tensiunilor cu Beijingul. De asemenea, Franţa, Germania şi Marea Britanie au trimis recent nave militare în zona Asia-Pacific.

Mediafax

×
Subiecte în articol: joseph biden