x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe X ar putea funcționa din nou în Brazilia, însă cu o condiție: să achite o amendă de 1,9 milioane

X ar putea funcționa din nou în Brazilia, însă cu o condiție: să achite o amendă de 1,9 milioane

de Redacția Jurnalul    |    28 Sep 2024   •   22:20
X ar putea funcționa din nou în Brazilia, însă cu o condiție: să achite o amendă de 1,9 milioane
Sursa foto: Hepta

Serviciile platformei X a putea fi repuse în funcțiune în Brazilia, dar numai după ce compania va achita amenda impusă de instanța supremă, în valoare de 1,9 milioane de dolari.

Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, trebuie să achite o ultimă amendă în valoare de 10 milioane de Reais (aproximativ 1,9 milioane de dolari) pentru a reîncepe să funcționeze în Brazilia, conform Bloomberg și CNBC, citate de Engadged.

Amenda a fost impusă de Curtea Supremă a Braziliei după ce platforma nu a respectat o hotărâre judecătorească timp de două zile.

Judecătorul Alexandre de Moraes a spus că revenirea companiei pe piața braziliană „depinde exclusiv de respectarea deplină a legislației naționale și a deciziilor instanțelor, în conformitate cu suveranitatea națională”.

Pe 19 septembrie, X a fost amendată pentru că a reactivat accesul pentru unii utilizatori, în ciuda interdicției impuse asupra site-ului. O nouă amendă a fost aplicată după ce compania a sfidat din nou interdicția pe 23 septembrie, de data aceasta prin Starlink.

Elon Musk a rezistat inițial ordinului judecătorului Moraes de a închide mai multe conturi suspectate de răspândirea dezinformării, considerându-l un act de cenzură. În urma acestei decizii, autoritățile braziliene au blocat accesul la platformă și au impus amenzi pentru utilizarea VPN-urilor pentru a ocoli interdicția.

Mai mult decât atât, conturile bancare ale SpaceX și Starlink au fost blocate, iar suma de 18,35 milioane Reais a fost retrasă pentru a acoperi penalitățile anterioare.

În cele din urmă, X a început să respecte deciziile instanței, retrăgând conturile problematice și desemnând un reprezentant legal în Brazilia, ceea ce ar putea permite accesul platformei în țară după plata amenzii.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: x elon musk brazilia