x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turbulențe ucigașe: Un om a murit, iar alți 20 sunt în stare gravă, după un zbor Londra-Singapore. Pasagerii au fost aruncați cu capul de plafon

Turbulențe ucigașe: Un om a murit, iar alți 20 sunt în stare gravă, după un zbor Londra-Singapore. Pasagerii au fost aruncați cu capul de plafon

de Redacția Jurnalul    |    23 Mai 2024   •   00:40
Turbulențe ucigașe: Un om a murit, iar alți 20 sunt în stare gravă, după un zbor Londra-Singapore. Pasagerii au fost aruncați cu capul de plafon
Sursa foto: x

Peste 140 de pasageri și membri ai echipajului zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit în timpul unor turbulențe puternice, au ajuns, în cele din urmă, miercuri, în Singapore. 20 dintre ei luptă pentru viața lor într-un spital din Bangkok, scrie Reuters.

Zborul Londra-Singapore, operat cu un avion Boeing 777-300ER a fost deviat marți spre Bangkok pentru o aterizare de urgență, după ce avionul a fost zguduit de turbulențe care au aruncat pasagerii și echipajul în jurul cabinei, izbindu-i pe unii de tavan.

Un pasager britanic în vârstă de 73 de ani a murit din cauza unui presupus atac de cord, potrivit unui oficial al aeroportului, iar Spitalul Samitivej din Bangkok a declarat că 20 de pasageri se află la terapie intensivă, nouă au fost supuși unei intervenții chirurgicale, în timp ce alți cinci sunt în așteptare.

Josh Silverstone, în vârstă de 24 de ani, din sudul Londrei, s-a trezit pe podeaua avionului.

„Nu (...) mi-am dat seama ce s-a întâmplat. Cred că am fost lovit undeva în cap. O mulțime de oameni s-au lovit la cap. Toată lumea sângera", a declarat el pentru Reuters în timp ce părăsea spitalul miercuri seara, după ce a fost tratat. El avea o tăietură la ochi.

El se îndrepta spre Singapore pentru o vacanță înainte de a se întâlni cu niște prieteni în Bali. El a declarat că încă mai speră să ajungă pe insula indoneziană.

Mulți dintre pasagerii aflați încă în spital și care sunt tratați aveau leziuni la coloana vertebrală.

„Sunt norocos că pot să merg”, a spus el.

Fotografiile din interiorul avionului arătau tăieturi în panourile de deasupra cabinei, măști de oxigen și panouri atârnând de tavan și bagaje împrăștiate. Un pasager a declarat că oamenii s-au lovit cu capul de luminile de deasupra scaunelor și au rupt panourile.

„S-au lovit de tavan și au aterizat înapoi în poziții foarte ciudate. Oameni care au suferit tăieturi masive în cap, contuzii", a declarat pentru Reuters Dzafran Azmir, un student de 28 de ani aflat la bordul zborului, după ce a ajuns în Singapore.

Singapore Airlines a transportat 131 de pasageri și 12 membri ai echipajului cu zborul de ajutor de la Bangkok, care a ajuns la Singapore cu puțin înainte de ora 5 dimineața. Pe zborul inițial se aflau 211 pasageri, inclusiv mulți australieni, britanici și singaporezi, și 18 membri ai echipajului. Piloții răniți și familiile lor au rămas în Bangkok.

„În numele Singapore Airlines, aș dori să îmi exprim cele mai profunde condoleanțe familiei și celor dragi celor decedați”, a declarat directorul general al Singapore Airlines, Goh Choon Phong, într-un mesaj video.

Ofițeri de la Biroul de Investigații pentru Siguranța Transporturilor din Singapore au sosit la Bangkok marți seară, a declarat ministrul Transporturilor din Singapore, Chee Hong Tat. Întrucât incidentul implică o companie americană, Boeing, care produce aeronava 777-300ER, Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor din SUA (NTSB) a trimis un reprezentant și patru consilieri tehnici pentru a sprijini ancheta, a precizat el.

Avionul s-a confruntat brusc cu turbulențe extreme, a precizat Goh, iar pilotul a declarat apoi o urgență medicală și a deviat spre Bangkok.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×