x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zborul MH370: Malaezia trimite echipamente suplimentare pentru reluarea căutărilor

Zborul MH370: Malaezia trimite echipamente suplimentare pentru reluarea căutărilor

07 Iul 2014   •   19:16
Zborul MH370: Malaezia trimite echipamente suplimentare pentru reluarea căutărilor

Malaezia a decis trimiterea de echipamente suplimentare pentru reluarea, la jumătatea lui august, a căutărilor avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, dispărut la 8 martie cu 239 de persoane la bord, şi a cărui soartă rămâne un mister, a anunţat ministrul Apărării.

O navă malaeziană echipată cu aparatură de sondare, care permite verificări topografice submarine, va părăsi Malaezia la 4 august pentru a se îndrepta spre sudul Oceanului Indian, în largul coastelor occidentale australiene, zonă în care zbordul MH370 s-ar fi prăbuşit, potrivit experţilor.

Compania de stat Petronas, împreună cu companiile private Deftech şi Phoenix International vor trimite un sonar cu antenă sintetică (SAS), a anunţat ministrul.

Zborul MH370 se afla “foarte probabil” pe pilot automat când s-a prăbuşit în Oceanul Indian, din lipsă de carburant, a declarat vicepremierul australian Warren Truss, potrivit AFP. “Cred că se poate spune că este foarte probabil ca avionul să se fi aflat pe pilot automat. Altfel, nu ar fi urmat traiectoria regulată ce a fost identificată datorită datelor obţinute prin satelit”, a declarat oficialul australian, a cărui ţară coordonează căutările în Oceanul Indian.

Warren Truss a mai anunţat că operaţiunea de căutare a avionului companiei Malaysia Airlines dispărut se va muta mai spre sud, de-a lungul unui arc restrâns identificat ca cel mai probabil locul unde a ajuns aeronava.

“Noua zonă prioritară este concentrată în continuare pe cel de-al şaptea arc, acolo unde avionul a transmis ultima dată mesaje prin satelit. Acum ne mutăm atenţia asupra unei zone mai spre sud, de-a lungul arcului, pe baza acestor calcule”, a afirmat oficialul australian.

Aeronava Boeing 777 a dispărut la scurt timp după ce a decolat de la Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing. Aparatul a pierdut orice contact cu controlorii aerieni la o oră de la decolare, a schimbat radical planul de zbor, virând spre vest.

Până acum nu a fost găsită nicio urmă a aparatului. Bazându-se pe date de la sateliţi, anchetatorii estimează că avionul a zburat spre sudul Oceanului Indian, unde s-a prăbuşit după epuizarea carburantului.

Australia, care conduce operaţiunile de căutare, a definit o nouă zonă de căutare, de circa 60.000 de kilometri pătraţi, unde operaţiunile vor fi reluate în august.
Explicaţia cea mai credibilă pentru această dispariţie misterioasă, potrivit celor însărcinaţi cu ancheta, este o scădere bruscă a nivelului de oxigen în interiorul aparatului, echipajul şi pasagerii fiind în stare de inconştienţă. (I.D)

×
Subiecte în articol: Zborul MH370 malaezia