x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski rămâne în Kiev

Zelenski rămâne în Kiev

08 Mar 2022   •   08:10
Zelenski rămâne în Kiev
Sursa foto: Captura Video

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat luni seară, într-un discurs, că rămâne în Kiev şi a mulţumit forţelor armate ucrainene pentru rezistenţa în faţa armatei ruse, exprimând însă disponibilitatea continuării negocierilor cu Rusia până la un eventual acord de pace.

Volodimir Zelenski a rostit discursul din biroul său, situat în Palatul prezidenţial din Kiev. "Este a 12-a seară a luptei noastre, a apărării noastre. Suntem toţi pe teren, muncim cu toţii. Toată lumea este unde ar trebui să fie. Eu sunt în Kiev. Echipa mea este cu mine. Apărarea teritorială este pe teren, militarii sunt pe poziţii. Eroii noştri: medici, salvatori, transportatori, diplomaţi, jurnalişti. Toată lumea este în război. Contribuim cu toţii la victorie, care va fi obţinută în mod categoric", a declarat Volodimir Zelenski. CNN notează că este prima dată când Volodimir Zelenski apare în biroul său de la începutul invaziei militare ruse, pe 24 februarie.

"Eu stau aici, stau în Kiev. (...) Nu mă ascund, nu mă tem de nimeni", a subliniat preşedintele Ucrainei.

"A treia rundă a negocierilor în Belarus a avut loc astăzi. Aş vrea să spun că a fost a treia rundă şi ultima, dar suntem realişti. Vom continua negocierile, vom insista cu negocierile până când vom găsi o modalitate de a le spune cetăţenilor noştri care este modul de a ajunge la pace", a subliniat Zelenski.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski