x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski anunţă că va trata cu prioritate susţinerea trupelor ucrainene din Bahmut şi Soledar

Zelenski anunţă că va trata cu prioritate susţinerea trupelor ucrainene din Bahmut şi Soledar

de Redacția Jurnalul    |    12 Ian 2023   •   22:20
Zelenski anunţă că va trata cu prioritate susţinerea trupelor ucrainene din Bahmut şi Soledar
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat joi, după o reuniune cu oficiali din cadrul Statului Major, că va trata cu prioritate aprovizionarea cu armament a trupelor ucrainene care luptă cu armata rusă în Bahmut şi Soledar, informează cotidianul Le Monde.

"Am avut o reuniune cu Statul Major. Am discutat despre situaţia din toate zonele de pe linia frontului. O atenţie specială a fost acordată luptelor din Bahmut şi Soledar. Vreau să subliniez că unităţile care apără aceste oraşe vor primi muniţie şi tot ce este necesar în mod rapid şi permanent", a declarat Volodimir Zelenski.

"Am discutat şi despre consolidarea forţelor armate ucrainene prin furnizarea de echipamente şi armament de la state partenere", a subliniat Zelenski.

În luptele intense de la Bahmut şi Soledar au fost raportate numeroase victime de ambele părţi. Rusia a înregistrat pierderi majore în rândul militarilor şi combatanţilor din grupul paramilitar Wagner. La rândul său, armata ucraineană a înregistrat "pierderi semnificative", conform consilierului prezidenţial Mihailo Podoliak.

Aproximativ 500 de civili sunt blocaţi în zona frontului în Soledar, potrivit unui oficial regional ucrainean.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski