x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zi de doliu la Moscova în memoria victimelor accidentului de la metrou. Au murit 22 de oameni, printre care şase străini

Zi de doliu la Moscova în memoria victimelor accidentului de la metrou. Au murit 22 de oameni, printre care şase străini

16 Iul 2014   •   10:26
Zi de doliu la Moscova în memoria victimelor accidentului de la metrou. Au murit 22 de oameni, printre care şase străini

Autorităţile moscovite au decretat miercuri zi de doliu, în memoria victimelor celui mai grav accident din istoria de 79 de ani a metroului din capitala Rusiei, produs marţi dimineaţă, la o oră de vârf.

Un ultim bilanţ indică faptul că cel puţin 22 de persoane, între care şase cetăţeni străini, şi-au pierdut viaţa, iar alte aproximativ 160 au fost rănite, dintre care 149 sunt spitalizate, 42 în stare gravă.

Deşi iniţial s-a spus că nu există străini printre victime, conform unei surse din serviciile de urgenţă, au fost identificaţi doi bărbaţi din China, de respectiv de 30 şi 40 de ani, doi din Tadjikistan (de 24 şi respectiv de 25 de ani), o tânără de 24 de ani din Kârgâzstan şi o femeie de 46 de ani din Republica Moldova.

Excluzând din start ipoteza unui atentat, anchetatorii au privilegiat cauze de natură tehnică ale dezastrului.

După cum a declarat miercuri o sursă din poliţia Moscovei pentru agenţia de presă Ria Novosti, catastrofa de la metrou ar putea să aibă drept cauză lucrări de întreţinere, efectuate în mod neglijent, în ajunul accidentului, la sistemul de semnalizare.

Municipalitatea Moscovei, care a promis o anchetă minuţioasă, a anunţat că familiile persoanelor decedate vor primi o compensaţie de 3 milioane de ruble (aproximativ 100.000 de dolari), iar răniţii în jur de 1,5 milioane de ruble.

×
Subiecte în articol: accident metrou Moscova doliu doliu victime morti