x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ziua fără mașini, la Bruxelles. Acțiune eveniment în capitala Belgiei

Ziua fără mașini, la Bruxelles. Acțiune eveniment în capitala Belgiei

20 Sep 2015   •   15:36
Ziua fără mașini, la Bruxelles. Acțiune eveniment în capitala Belgiei

Capitala Belgiei marchează duminică 'Ziua fără maşini', eveniment devenit tradiţie anuală, în care publicul are la dispoziţie nenumătate posibilităţi de petrecere atrăgătoare a timpului liber în aer nepoluat, informează ziarul 'Le Soir'.

Pentru cei care locuiesc în afara Bruxelles-ului, 10.00 de locuri de parcare la preţ redus sunt asigurate în zone de la periferie, în apropierea unor staţii de metrou. Încurajaţi de vremea frumoasă, cetăţenii sunt invitaţi să se deplaseze pe jos, cu bicicleta, cu patine cu rotile sau cu ajutorul cailor şi să participe la un mare număr de acţiuni, majoritatea gratuite, organizate de municipalitate.

Postul de radio 'Vivacite' a lansat pentru 2015 programul 'Le beau vélo de Ravel' ('Frumoasa bicicletă a lui Ravel') constând în tururi de maximum 20 de kilometri prin cele mai reprezentative zone ale oraşului şi care oferă multe surprize plăcute, având în vedere că 'Ziua fără maşini' coincide în acest an cu 'Zilele patrimoniului'.

În zona centrală, amatorii deplasărilor pe două roţi vor putea s-şi personalizeze vehiculul şi să ia parte la diferite ateliere pentru ca seara să se bucure de un concert omagial Claude François.

Cei amatori de gastronomie beneficiază de o călătorie culinară într-o expoziţie care are loc în Parcul Regal, la care accentul este pus nu numai pe gustul alimentelor, ci şi pe dezvoltarea durabilă. Activităţi legate de acest concept sunt organizate şi în zona Maelbeek.

Un eveniment unicat este concertul din tunelul de la Porte de Namur, loc rezervat în restul timpului exclusiv traficului de maşini. De această dată, pe roţi nu vor fi însă automobile, ci baruri şi mici scene muzicale, iar publicul va fi invitat nu doar să asculte muzică, ci şi să danseze.

'Ziua fără maşini' este marcată în această duminică şi în alte oraşe din Belgia, printre care Bruges şi Anvers.

×