x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zuckerberg nu se amestecă în războiul Trump-Twitter

Zuckerberg nu se amestecă în războiul Trump-Twitter

30 Mai 2020   •   22:00
Zuckerberg nu se amestecă în războiul Trump-Twitter
Sursa foto: Hepta

Şeful Facebook, Mark Zuckerberg, se străduieşte să se distanţeze de Twitter, în scandalul cu Donald Trump. Preşedintele american a intrat în conflict cu platforma care l-a ajutat să ajungă în Biroul Oval, după ce aceasta i-a pus un tag de verificare a informaţiilor pe un mesaj.

“Avem o politică diferită faţă de Twitter cu privire la acest subiect”, spune Zuckerberg. "Cred cu tărie că Facebook nu trebuie să fie arbitrul adevărului pentru tot ceea ce scriu oamenii online. Companiile private, în special aceste platforme, nu ar trebui să fie în poziţia să facă asta."

După decretul prezidenţial, care se vrea un fel de căpăstru la adresa puterii dobândite de social media, a urmat un nou episod, în care Twitter a blocat o parte a conţinutului unui mesaj al lui Trump pentru încurajarea violenţei. Mesajul este un avertisment voalat la adresa manifestanţilor din Minesotta, că se vor folosi armele împotriva lor.

Facebook s-a abţinut şi de data aceasta, iar Zuckerberg a simţit nevoia să facă precizări suplimentare.

“Am analizat cu atenţie mesajele care discutau despre protestele din Minnesota, ca să vedem dacă încalcă politicile noastre”, scrie Zuckerberg. “Politica noastră despre incitarea la violenţă permite discuţiile despre utilizarea forţei de către autorităţi, deşi situaţia actuală ne face să ne punem întrebări cu privire la limitele acestor discuţii.”

Mediafax

×
Subiecte în articol: Mark Zuckerberg donald trump