x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Anchetă a Poliției Brașov după ce două motociclete s-au ciocnit frontal și conducătorii au murit

Anchetă a Poliției Brașov după ce două motociclete s-au ciocnit frontal și conducătorii au murit

de Redacția Jurnalul    |    22 Sep 2023   •   16:45
Anchetă a Poliției Brașov după ce două motociclete s-au ciocnit frontal și conducătorii au murit

Doi tineri în vârstă de 19 ani au murit, în noaptea de joi spre vineri, motocicletele tip „enduro” pe care le-au condus pe un drum de pământ s-au ciocnit frontal. Poliția Brașov face anchetă.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Zărnești au deschis un dosar penal și fac cercetări după ce doi tineri au murit în urma producerii unui accident de motocicletă.

Accidentul a avut loc vineri, în jurul orei 01.40, când Poliția Brașov a fost sesizată printr-un apel de urgență cu privire la faptul că două motociclete s-au ciocnit frontal în localitatea Holbav, din județul Brașov, iar conducătorii acestora se află în stare de inconștiență.

„Echipaje de intervenție s-au deplasat în zona indicată și au constatat că, pe o cale de acces neamenajată circulației rutiere, se află două motociclete de tip ”enduro” răsturnate, iar lângă acestea erau doi tineri care prezentau leziuni corporale, pentru care s-au efectuat manevre de resuscitare. Din primele date obținute după efectuarea cercetărilor la fața locului, a reieșit că cei doi tineri, de 19 ani, ambii din localitatea Holbav, ar fi plecat cu motociclete de la o proprietate din apropiere, iar în timpul conducerii pe un drum de pământ, vehicule s-au ciocnit frontal, impact care a dus la decesul celor implicați. Examinarea efectuată la fața locului a indicat că cei doi conducători ai motocicletelor nu purtau echipamente de protecție pentru acest tip de deplasare, nu aveau pe cap cască de protecție, iar vehiculele nu erau destinate deplasării pe tip de noapte, întrucât nu erau construite cu sistem de iluminare, aceastea nefiind destinate circulației pe drumurile publice”, transmite, vineri, Poliția Brașov.

De asemenea, interogările efectuate în bazele de date au arătat că cei doi tineri decedați în urma coliziunii nu erau posesori de permis de conducere.

Se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă urmează a se stabili toate aspectele și circumstanțele care au dus la producerea accidentului, ancheta efectuându-se sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ancheta mort motocicleta