x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie ÎPS Teodosie, audiat la DNA Constanța pentru dosarul de corupție: „Am adus Sfânta Liturghie, sunt împărtășit”

ÎPS Teodosie, audiat la DNA Constanța pentru dosarul de corupție: „Am adus Sfânta Liturghie, sunt împărtășit”

de Redacția Jurnalul    |    18 Ian 2024   •   11:30
ÎPS Teodosie, audiat la DNA Constanța pentru dosarul de corupție: „Am adus Sfânta Liturghie, sunt împărtășit”
Sursa foto: Captura video Ziua de Constanta

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost prezent, astăzi, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a face față citării procurorilor în dosarul în care este acuzat de cumpărare de influență.

UPDATE IPS Teodosie a părăsit sediul DNA Constanța în jurul orei 11.50. 

„Rămâneți sănătoși, mă bucur că sunteți solidari.  Procurorii nu m-au întrebat nimic și nu am ce vă spun.  Dacă mă cheamă, voi mai veni. Voi știți mai bine ca mine”, le-a spus Arhiepiscopul Tomisului jurnaliștilor prezenți la eveniment. 

Stire initiala În momentul sosirii la DNA, ÎPS Teodosie a declarat în fața jurnaliștilor: „Am adus Sfânta Liturghie, sunt împărtășit”. Aceasta vine în contextul în care liderul bisericesc este chemat să-și ia la cunoștință calitatea de inculpat într-un caz în care este acuzat că ar fi fost implicat într-o schemă de cumpărare de influență.

Conform anchetatorilor, Arhiepiscopul a fost înregistrat în timp ce discuta cu un om de afaceri, fost preot, care îi promitea sprijin financiar de la Secretariatul de stat pentru Culte. În schimb, acesta ar fi solicitat un comision de 20% din suma de 800 de mii de lei. 

Avocatul Adrian Cuculis a spus că se încearcă discreditarea lui IPS Teodosie. 

„Audierea de azi este o audiere, să spunem așa, care vine să clarifice niște lucruri,  Dosarul, așa cum am bănuit de la bun început, se bazează doar pe acea înregistrare, care a apărut în mod public. Din toate punctele de vedere, indiferent că în momentul de față avem o audiere,  nu poate să constituie infracțiunea de cumpărare de influență sau instigare în vreo formă. 

 Mai mult decât atât, probabil că se încearcă discreditarea lui IPS Teodosie. În momentul de față, singurele probe din dosar se referă la înregistrarea pe care o cunoașteți cu toții din spațiul public. Astăzi o să depunem și noi o notă de probatoriu, să vedem cu ce a fost înregistrat, să vedem dacă nu cumva e trunchiat materialul respectiv, chestiuni normale într-o procedură penală”, a declarat avocatul Adrian Cuculis, potrivit Ziua de Constanța.

 

×