x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Avea permisul suspendat, conducea băut, a ucis un om si a părăsit locul accidentului! Acum e arestat pentru 30 de zile

Avea permisul suspendat, conducea băut, a ucis un om si a părăsit locul accidentului! Acum e arestat pentru 30 de zile

21 Aug 2016   •   17:30
Avea permisul suspendat, conducea băut, a ucis un om si a părăsit locul accidentului! Acum e arestat pentru 30 de zile

Un tânăr a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a lovit un moped în timp ce conducea, în stare de ebrietate, un autoturism si având permisul suspendat, iar apoi a părăsit locul accidentului, victima decedând ulterior, informează duminică IPJ Suceava.

Vineri noaptea, în timp ce conducea autoturismul pe DC Vuliva, din comuna Frătăuţii Noi, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din localitate, a fost surprins de apariţia pe sensul său de mers a mopedului condus de un localnic în vârstă de 28 de ani, intrând în coliziune frontală cu acesta, după care a părăsit locul accidentului.

În urma impactului, conducătorul mopedului a fost rănit grav şi a fost transportat la spital, însă, din cauza leziunilor suferite, a decedat.

Conducătorul auto, identificat de poliţişti, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, atât conducătorul auto, cât şi conducătorul mopedului, nu figurează ca fiind posesori de permis de conducere.

Cercetările au fost continuate de poliţişti pentru a se stabili cu exactitate toate condiţiile producerii evenimentului rutier, fiind dispusă şi o expertiză tehnică auto.

În baza probatoriului administrat, poliţiştii compartimentului rutier din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a conducătorului auto de 23 de ani, ce nu posedă permis de conducere, se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi a părăsit locul accidentului.

Ulterior, conducătorul auto a fost prezentat Judecătoriei Rădăuţi, care a dispus măsura arestării preventive a acestuia pentru 30 de zile.

În baza mandatului de arestare, tânărul a fost încarcerat în arestul IPJ Suceava.

Sursa: AGERPRES

×