x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Avocatul Poporului a anchetat poliția județeană Buzău pentru suspiciuni privind asigurarea secretului corespondenţei din arest

Avocatul Poporului a anchetat poliția județeană Buzău pentru suspiciuni privind asigurarea secretului corespondenţei din arest

de Redacția Jurnalul    |    09 Aug 2024   •   11:30
Avocatul Poporului a anchetat poliția județeană Buzău pentru suspiciuni privind asigurarea secretului corespondenţei din arest
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN

Avocatul Poporului, Biroul Teritorial (BT) - Prahova, a desfăşurat o anchetă la Centrul de reţinere şi arest preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău, după ce o persoană reţinută a sesizat disfuncţionalităţi privind asigurarea secretului corespondenţei.

În semestrul I al anului 2024, la nivelul judeţului Avocatul Poporului a acordat 66 de audienţe, fiind înregistrate 40 de petiţii şi 78 de apeluri telefonice. Urmare a sesizărilor înregistrate au fost deschise 45 de dosare de cercetare şi patru anchete proprii. Potrivit consilierilor Avocatului Poporului, aspectele reclamate de petenţi au făcut referire în general la dificultăţi cu privire la încheierea unor contracte pentru locuinţe sociale sau erori în scrierea titlurilor de proprietate în legătură ce Legea privind fondul funciar. Una dintre anchetele desfăşurate de reprezentanţii instituţii a avut loc la Centrul de reţinere şi arest preventiv din cadrul IPJ unde o persoană arestată a reclamat anumite condiţii.

"Reclamaţia a fost înregistrată la sediul central şi am fost delegaţi să desfăşurăm ancheta. Au fost sesizate disfuncţionalităţi pe marginea asigurării secretului corespondenţei şi a modului în care se realizează această corespondenţă a persoanei aflate în arest preventiv. Au fost deficienţe semnalate pe marginea modului în care aceste persoane pot relaţiona, respectiv atunci când vor să facă reclamaţii către diverse instituţii considerau că ar putea să le fie afectat secretul corespondenţei", a declarat, pentru AGERPRES, consilier al Avocatului Poporului - BT Ploieşti, Mirabela Mălăescu.

În urma anchetei, Avocatul Poporului nu a putut confirma aspectele sesizate.

"Persoana respectivă nu a putut să demonstreze acest lucru iar din verificările noastre au o cutie poştală în care îşi introduc scrisorile şi este şi monitorizată video, există un agent poştal care ridică acea corespondenţă, deci nu s-a putut considera întemeiată o astfel de reclamaţie dar a existat această suspiciune a faptului că nu i se asigură secretul corespondenţei. Noi am dat curs pentru că trebuie să dăm curs oricărei suspiciuni", a precizat sursa citată.

Ancheta Avocatului Poporului a demarat ancheta în urma unei sesizări înregistrate în prima parte a anului 2024. IPJ nu a oferit un răspuns până în acest moment referitor la situaţia sesizată.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

AGERPRES

×