x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Bărbatul care nu a acordat prioritate mașinii de poliție și a provocat un accident rutier a fost reținut

Bărbatul care nu a acordat prioritate mașinii de poliție și a provocat un accident rutier a fost reținut

de Redacția Jurnalul    |    16 Sep 2023   •   16:40
Bărbatul care nu a acordat prioritate mașinii de poliție și a provocat un accident rutier a fost reținut

Bărbatul de 66 de ani care nu a acordat prioritate unei autospeciale de poliție aflată în misiune, ceea ce a dus la producerea unui accident în care au fost răniți doi polițiști, a fost reținut pentru 24 de ore, anunță IPJ Gorj.

Sâmbătă, în urma probatoriului administrat de către polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, bărbatul de 66 de ani, din municipiul Târgu Jiu, care nu a acordat prioritate de trecere autospecialei de poliție, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

Cercetările sunt continuate de polițiști, sub supravegherea unității de parchet competente.

Accidentul a avut loc vineri, când polițiștii rutieri se aflau în misiune, cu mijloacele acustice și luminoase în funcțiune, și se deplasau pe Calea București din municipiul Târgu Jiu.

„Un autoturism nu le-ar fi acordat prioritate de trecere, iar pentru a evita impactul cu acesta, echipajul de poliție a intrat în coliziune cu alt autoturism parcat, care la rândul său a ricoșat în alt autoturism”, susțin polițiștii.

În urma impactului, a rezultat rănirea celor doi polițiști.

Șoferul care nu a acordat prioritate de trecere a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

El a fost identificat vineri seara în orașul Bălcești, județul Vâlcea, și a fost dus la sediul poliției pentru cercetări.

Șoferii au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: barbat retinut targu jiu