x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Bărbat prins cu droguri (ecstasy şi cristal) la festivalul 'Untold'

Bărbat prins cu droguri (ecstasy şi cristal) la festivalul 'Untold'

de Redacția Jurnalul    |    06 Aug 2023   •   16:20
Bărbat prins cu droguri (ecstasy şi cristal) la festivalul 'Untold'

Un bărbat de 33 de ani a fost reţinut de DIICOT, după ce a fost prins în timp ce vindea droguri (ecstasy şi cristal) la festivalul de muzică "Untold", ce se desfăşoară în aceste zile în Cluj-Napoca.

Cristal (3-CMC) este un drog sintetic cu efecte devastatoare asupra consumatorilor, fiind foarte populat în rândul adolescenţilor. Printre cei care au decedat în urma consumului acestui drog se află şi tânăra de 16 ani din Bucureşti, venită la Piatra-Neamţ la un concurs.

"În contextul unui festivalul de muzică, la data de 5 august, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, împreună cu DIICOT - Biroul Tehnic, cu sprijinul poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, au derulat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea traficului de droguri, realizând o prindere în flagrant delict, în municipiul Cluj-Napoca. Poliţiştii au depistat un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce ar fi efectuat operaţiuni de comercializare de substanţe psihoactive, fiind descoperite asupra sa 10 pastile ecstasy şi 5 grame cristal (3CMC)", transmite DIICOT duminică, într-un comunicat de presă.

Ulterior, la domiciliul bărbatului din Cluj-Napoca au fost descoperite şi ridicate 454 de comprimate de ecstasy, 153 de grame de cannabis, 160 de grame de 3-CMC, 92 de grame de rezină de cannabis, 3 cântare de înaltă precizie, 6 grindere, 2 laptop-uri, 4.750 de lei, precum şi alte obiecte.

Din cercetări a reieşit că bărbatul ar fi comercializat ecstasy şi 3-CMC, pentru sume cuprinse între 600 şi 1.600 de lei.

De asemenea, în perioada mai-iulie 2023, ar fi comercializat cannabis, pentru sume cuprinse între 20 şi 50 de lei pentru un gram.

În baza probatoriului administrat, pe numele bărbatului de 33 de ani a fost emisă ordonanţă de reţinere, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

×
Subiecte în articol: bărbat droguri ecstasy cristal Untold