x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Băsescu: Am fost informat că sunt suspect de spălare de bani; în acelaşi dosar s-a dat NUP

Băsescu: Am fost informat că sunt suspect de spălare de bani; în acelaşi dosar s-a dat NUP

20 Apr 2016   •   11:10
Băsescu: Am fost informat că sunt suspect de spălare de bani; în acelaşi dosar s-a dat NUP

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, confirmă că a fost informat de Parchetul General că este suspect de spălare de bani într-un dosar privind achiziţia unui teren şi precizează că se va prezenta în faţa procurorilor imediat ce va fi citat, adăugând că în acest dosar, în luna iunie 2012, acelaşi parchet a dispus neînceperea urmăririi penale.


"Printr-o adresă a PÎCCJ am fost informat că sunt suspect pentru spălare de bani în formă continuată legat de achiziţia unui teren şi a unei case în anii 2000 şi, respectiv, 2002, urmare a unei reclamaţii făcute de domnul Ciuvică. Pentru corecta informare, aduc la cunoştinţă că în acelaşi dosar, prin rezoluţia din 25 iunie 2012 a PÎCCJ, s-a dispus neînceperea urmăririi penale. Acest dosar a fost redeschis în 2015 la solicitarea PÎCCJ", a scris Traian Băsescu miercuri pe Facebook.

Preşedintele PMP menţionează că, "pentru moment", nu a fost citat la PÎCCJ.

"Cu certitudine, imediat ce voi fi citat mă voi prezenta în faţa procurorului de caz", adaugă Băsescu.

Procurorii de la Parchetul General au dispus începerea urmăririi penale împotriva fostului preşedinte Traian Băsescu pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, într-un dosar legat de vânzarea unui teren din Băneasa către omul de afaceri Costel Căşuneanu.

Surse judiciare au declarat că Traian Băsescu urmează să fie chemat la Parchet pentru a i se aduce oficial la cunoştinţă faptul că este urmărit penal.

Pe 9 august 2000, pe vremea când era primar general al Capitalei, Traian Băsescu a cumpărat un teren de 3.700 de mp în Aleea Privighetorilor 86 din cartierul Băneasa, pentru suma de cu 1,4 miliarde lei vechi (aproximativ 70.000 dolari la acea vreme).

Tot pe 9 august 2000, omul de afaceri Costel Căşuneanu a cumpărat un teren învecinat, cu o suprafaţă similară, însă la un preţ de trei ori mai mare decât cel plătit de Băsescu.

Ulterior, în octombrie 2002, Traian Băsescu a vândut terenul din Aleea Privighetorilor către Gabriela Blaj, cumnata lui Costel Căşuneanu, în schimbul sumei de 12 miliarde lei vechi (aproximativ 300.000 de dolari). Cu aceşti bani, Traian Băsescu a cumpărat o vilă situată pe Şoseaua Bucureşti - Ploieşti cu suma de 280.000 dolari, vilă donată apoi fiicei sale Ioana Băsescu.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: traian basescu NUP dosar căşuneanu teren